Konferencije i edukacije
StoryEditor

Počeo je 14. Dan velikih planova

21. Rujan 2022.
14. konferencija Dan velikih planovafoto Ratko Mavar

Piše: Roko Kalafatić

Došao je najvažniji dan u godini - 14. po redu Dan velikih planova na kojemu će poduzetnici, menadžeri i svi drugi koji rade poslovne planove za 2023. dobiti korisne inpute za usvajanje optimalnih projekcija te korisne i upotrebljive informacije za izradu i doradu planova poslovanja u turbulentnim vremenima. 

- Hrvatsko gospodarstvo nalazi se u nezavidnim okolnostima. Nakon pandemije COVID-19, na vrata su došli novi gospodarski izazovi, ali Vlada je reagirala na vrijeme. Ono što ne smijemo zaboraviti je da su poduzetnici oni koji stvaraju dodatnu vrijednost, oni guraju ekonomiju naprijed i dolaze s inovacijama. Trebamo fiskalni okvir unutar kojeg oni svoje zaposlenike mogu kvalitetno platiti jer je poduzetništvo ključ uspjeha. Želimo tehnološki naprednu Hrvatsku, državu koja ne zaostaje za ostalim igračima na tržištu - izjavila je Irena Weber, glavna direktorica HUP-a. 

Na konferenciji će se također razgovarati o tome kakva će biti sljedeća poslovna godina tako da svatko može odabrati kombinaciju signala koji mu se čine najvažnijima. Na predavanjima i okruglim stolovima, danas se pružaju kvalitetne informacije o tome kakva je godina pred poslovnom zajednicom ne bi li vlasnici, direktori, menadžeri na vrijeme prikupili sve potrebne informacije za izradu poslovnih planova. 

Dan velikih planova prije svega je namijenjen tvrtkama svih veličina iz svih sektora, samostalnim poduzetnicima, predsjednicima uprava i članovima nadzornih odbora, direktorima, menadžerima kao i predstavnicima političkog života. 

O kreditnoj i monetarnoj politici u 2023. godini govorit će na današnjoj konferenciji Sandra Švaljek, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke. Davor Filipović, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar gospodarstva i održivog razvoja pričat će o ekonomskoj politici Vlade u 2023., nakon čega će predsjednik RH Zoran Milanović, razgovarati o privlačenju investicija i poticanju izvoza. 

U nastavku konferencije očekuju nas zanimljivi gosti. Dan Bucsa, UniCreditov glavni ekonomist za srednju i istočnu Europu govorit će o makroekonomskom pregledu regije, a Deepak Bagla, upravni i izvršni direktor agencije Invest India o globalnim i regionalnim trendovima.

Na okruglim stolovima očekuju nas razgovori raznih hrvatskih poduzetnika, ali i razgovor s Pavlom Vujnovcem, vlasnikom i predsjednikom Uprave Energia Naturalis Grupe.

19. travanj 2024 11:28