Hrvatska
StoryEditor

‘Čačićevo pregovaranje o koalicijama bila je kap koja je prelila čašu‘

16. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić istaknula je da izbacivanje Radimira Čačića iz stranke nije osobni obračun već da se radi o izboru budućnosti za stranku.

Nakon prospavane noći Vesna Pusić obratila se medijima nakon što je Radimira Čačića predsjedništvo stranke izbacilo iz HNS-a. O osobnom obračunu nema riječi istaknula je Pusić.

- Mi smo 10 mjeseci trpili napise po medijima oko povratka Radimira Čačića u politiku i u HNS, a na to se nismo obazirali jer smo vjerovali njegovoj izjavi prije odlaska u zatvor da se neće baviti politikom. Ali kada je počeo pregovarati o koalicijama bez dopuštenja, to je bila kap koja je prelila čašu i onda smo odlučili reagirati – objasnila je Pusić odluku.Čačića je jednoglasno izbacilo predsjedništvo stranke i na tu odluku nema prava žalbe. HNS se ne boji za budućnost stranke, već smatraju da je ovo bila ključna odluka. Što se tiče ogranaka u sjeverozapadu Hrvatske vjeruju da neće biti problema.

- Nama je najveći pritisak da donesemo odluku dolazio iz sjeverozapadne Hrvatske i oni su htjeli da se taj problem riješi. To je ogranak koji ima najveći legitimitet i najveću autonomiju, te će se danas sastati u Varaždinu da usaglase stavove – rekla je Pusić.Osvrnula se i na tajming odluke, pogotovo što se Čačić nalazi u zatvoru i nema mogućnost komuniciranja direktno s medijima.

- Kao što vidite iz izvora bliskih Radimiru Čačiću i od njega osobno proteklih deset mjeseci dolaze izjave, a mi smo cijelo vrijeme šutjeli jer smo vjerovali da se neće vraćati u politiku. Ovo je bio izbor ima li HNS i tim od 40 mladih ljudi budućnost ili ćemo se okrenuti prošlosti – rekla je Pusić.Na pitanje je li izbačen zbog s Bandićem, Pusić nije govorila o imenima već o susretima zbog koalicije.

- Radimir Čačić iako nije imao nikakvu funkciju u stranci nije samo običan član. Ipak je on bio predsjednik i zbog toga je još opasnije da pregovara o nekim koalicijama u ime HNS-a – zakljčila je Pusić.Uz nju na konferenciji za novinare bio je i potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak koji je samo kratko ponovio da se radi o tome ima li HNS budućnost, te da ova odluka pokazuje da ima.

20. rujan 2024 07:42