Hrvatska
StoryEditor

Dijana Vican i Matko Glunčić na čelu Povjerenstva za provedbu Cjelovite kurikularne reforme

07. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican i docent na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Matko Glunčić bit će na čelu Povjerenstva za provedbu Cjelovite kurikularne reforme, potvrdilo je u četvrtak poslijepodne Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS). Mediji su u srijedu objavili neslužbene informacije da će prof. dr. Dijana Vican i docent Matko Glunčić biti novi voditelji Cjelovite kurikularne reforme, koju je do nedavno vodio dr. Boris Jokić.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta priopćilo je pak kako je “pokrenulo postupak imenovanja povjerenstva čije će zadaće uključivati i analizu i provedbu ciljeva Strategije u dijelu ranog i predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja – ključnih za cjelovitu kurikularnu reformu”.

U priopćenju stoji kako su voditelji navedenoga povjerenstva rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. Dijana Vican i doc. dr. Matko Glunčić, s Fizičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a, koji je bio član Stručne radne skupine za gimnazijski kurikulum i član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum iz fizike.

20. rujan 2024 10:55