Hrvatska
StoryEditor

Povjerenik EK za poljoprivredu u posjetu Hrvatskoj

03. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Dacian Cioloş u jednodnevnom je posjetu Hrvatskoj. Primio ga je potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica, a Ciolos će se sastati i s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

S Jakovinom bi trebao razmijentiti stajališta u pogledu hrvatskog poštivanja preuzetih obveza i izazova Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP). I s Mimicom je Cioloş razgovarao o glavnim aspektima aktivnosti Hrvatske u području poljoprivrede i ruralnoga razvoja tijekom nadolazećeg razdoblja, a do stupanja Hrvatske u članstvo Europske unije.

Kako su priopćili iz Vladina ureda za odnose s javnošću u razgovoru je naglašena važnost pravovremene i sveobuhvatne pripreme za punu provedbu Zajedničke poljoprivredne politike u Hrvatskoj, posebice u dijelu akreditacije i sustava upravljanja za izravna plaćanja te uređenja tržišta, kao i potreba održavanja kontinuiteta i stabilnosti administrativnih kapaciteta. Povjerenik Cioloş sastat će se i s predstavnicima hrvatskih poljoprivrednih udruga.

20. rujan 2024 16:33