Aktualno
StoryEditor

Hrvatski Pick & Pack privukao ulaganje lidera e-commerce logistike u srednjoistočnoj Europi

19. Siječanj 2023.
Matej Javorek, Pick&Pack

Pick & Pack, jedan od lidera na domaćem tržištu koji na jedinstven način rješava sve logističke potrebe e-trgovina, privukao je investiciju vodećeg logističkog igrača e-commercea u srednjoistočnoj Europi – euShipments. U posljednjim danima 2022. euShipments je stekao većinski udio u poduzeću Pick&Pack, što predstavlja važan korak u razvojnoj strategiji  za ekspanziju putem mreže ovog logističkog lidera na tržištima e-trgovine u srednjoistočnoj Europi.

U protekle dvije godine tvrtka je uspješno rasla akvizicijom novih klijenata te pružanjem usluge iznimne kvalitete i učinkovitosti. Tvrtkom upravlja njen osnivač Matej Javorek koji je stekao bogato iskustvo u hrvatskoj e-commerce industriji, pružajući rješenje koje odgovara na sve glavne logističke izazove s kojima se suočavaju online trgovine u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Očekuje se da će poslovna suradnja s euShipmentsom biti sinergijska za obje tvrtke i tako im pomoći da ubrzaju svoj rast, nudeći optimalnu uslugu partnerima i krajnjim klijentima.

Mreža euShipmentsa pokriva više od 27 europskih zemalja i posluje s 12 centara za isporuku na strateškim lokacijama diljem kontinenta, nudeći tako nove usluge, optimizirana vremena tranzita, kao i cijene e-commerce dostava za Srednju Europu. Kao dobitnica nagrade Forbes Bugarska za inovacije, tvrtka također razvija i radi s naprednim logističkim softverom, kako bi svojim međunarodnim klijentima pružila vrhunska rješenja.

- Vlasnik sam nekoliko online trgovina i iz prve ruke znam s kakvim se problemima susreću ljudi iz ove branše. Iz tog sam razloga pokrenuo tvrtku za isporuku, kako bih pomogao drugima i olakšao njihov proces. Stupivši u kontakt s euShipmentsom, shvatio sam da je postati dijelom njihovog poslovanja i koristiti njihovo iskustvo najbolja iduća stepenica razvoja za Pick&Pack -  navodi Javorek.

Ulazak na tržište Hrvatske predstavlja prirodni korak u strategiji razvoja euShipmentsa zbog svog brzog rasta, relativne nezasićenosti te strateške lokacije u blizini Slovenije, Mađarske, Italije i Austrije. Osim toga, očekuje se da će nedavno uvođenje eura, kao i ulazak zemlje u schengenski prostor, otvoriti daljnje mogućnosti za rast logističkog sektora e-trgovine u Hrvatskoj.

- Dok je u prvim godinama razvoja euShipmentsa velik dio naših kupaca bio iz balkanske regije – Bugarske, Rumunjske, Grčke - danas, temeljem razvoja naše mreže i ulaganja u naš međunarodni prodajni tim i infrastrukturu, imamo kupce iz cijele Europe. Nakon našeg partnerstva s BlackPeak Capitalom, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo napraviti prvu akviziciju, koja je sada već činjenica - rekao je  suosnivač i direktor euShipmentsa Svetlozar Dimitrov.

 

17. travanj 2024 09:30