Investitori, predstavnici Metroa i partneri, među 400 startupova iz cijelog svijeta odabrali su 10 najboljih koji će sudjelovati u završnoj fazi Metro Acceleratora powered by Techstars, globalnog programa za startupove koji razvijaju tehnološka rješenja za HoReCa sektor (Hotel/Restaurant/Catering).
Hrvatski Trakbar našao se u odabranom društvu startupova koji će s gotovo 200 međunarodnih mentora surađivati na razvoju i optimizaciji poslovnih modela te testiranju poslovnih rješenja. Svakom od odabranih startupova bit će osigurana i financijska podrška u iznosu do 120.000 eura, a program će kulminirati u veljači 2019. u Berlinu kada će startupi predstaviti svoja rješenja potencijalnim investitorima.
>>>Magazin za uslužnu industriju - Uzbuna u kanalu HoReCa
Trakbar je pametna poslovna inteligencija namijenjena malim i srednjim barovima i restoranima kojima pomaže pri svakodnevnom odlučivanju, štedeći pritom vrijeme i novac. Trakbar pruža precizna predviđanja prometa, potrošnje, stanja zaliha te, uz pomoć umjetne inteligencije, korisnicima omogućuje da budu proaktivni i optimiziraju svoje cjelokupno poslovanje.
Metro od 2015. godine aktivno doprinosi razvoju tehnoloških inovacija koje omogućuju daljnju digitalizaciju HoReCa sektora te sektora trgovine. Uz Metro Accelerator, razvijen je i eatbu.hr koji nudi besplatan i jednostavan alat za izradu i hosting web stranica namijenjen ugostiteljima te besplatnu aplikaciju za online rezervacije, a kojim se do sada poslužilo više od 1.000 hrvatskih ugostitelja.
Podsjećamo, Metro Cash & Carry već surađuje s hrvatskim startupom Coffee Cloud koji je, kao jedan od najperspektivnijih startupova, odabran u prvom izdanju Metro Acceleratora powered by Techstars te je kroz sudjelovanje u programu pronašao mentore uz čiju pomoć se povezao s kupcima, uključujući i one na tržištima Australije i Azije.
>>>Metro prodaje lanac hipermarketa Real
Deset odabranih startupova odabranih za sudjelovanje u 4. krugu Metro Acceleratora za HoReCa sektor:
1. Barratio iz Pariza (Francuska) - izvršava dnevne zadatke kao što su upravljanje zalihama te izračun troškova u roku od 5 minuta te se temelji na jedinstvenom softverskom rješenju.
2. Easyway iz Tel Aviva (Izrael) - virtualni pomoćnik za putnike integriran je u komunikacijske kanale hotela i potpomognut umjetnom inteligencijom s ciljem poboljšanja iskustva putnika.
3. Fresco iz Milana (Italija) - Fresco mijenja način na koji restorani nude maslinovo ulje. Frescoova aplikacija je prvi kuhinjski aparat za proizvodnju svježeg maslinovog ulja, istisnutog na licu mjesta, uz samo jedan klik.
4. Gofer iz Pariza (Francuska) - Gofer je mobilna aplikacija koja pojednostavljuje zapošljavanje zaposlenika na određeno vrijeme, tako što spaja dostupno osoblje s potencijalnim poslodavcem u HoReCa sektoru.
5. HeyMojo iz New Delhija (Indija) - HeyMojo izrađuje chat i voice botove prilagođene za automatizaciju marketinških kampanja i web widgeta za izravne rezervacije, narudžbe i upravljanje iskustvom gostiju. Rezultat: povećanje izravnih narudžbi i angažmana gostiju.
6. Hotelhero iz Berlina (Njemačka) - Hotelhero je jedina istraživačka platforma koja pomaže neovisnim hotelijerima da odaberu najprimjerenija IT rješenja za specifične potrebe svog poslovanja.
7. Roborus iz Seoula (Južna Koreja) - kiosk koji prikuplja podatke o klijentima i poboljšava iskustvo kupaca na temelju sustava strojnog učenja koji gostima nudi personaliziranu preporuku.
8. Sentiment Search iz Londona (Velika Britanija) - korištenjem inteligentnih algoritama, Sentiment Search nudi rješenje koje agregira i analizira recenzije restorana i hotela u bilo kojem gradu pružajući sveobuhvatnu sliku mišljenja potrošača i time identificira trendove i osigurava detaljan uvid u konkurenciju.
9. Trakbar iz Zagreba - Aktivna poslovna inteligencija podržana umjetnom inteligencijom koja pruža preciznu prognozu prodaje, analitiku u realnom vremenu i pametne prijedloge narudžbi za mala i srednja poduzeća u HoReCa sektoru.
10. Waffle iz Londona (Velika Britanija) - Waffle je chatbot koji generira potražnju za restoranima u stvarnom vremenu.