Aktualno
StoryEditor

FOTO: Luka Burilović izabran za novog/starog predsjednika HGK

25. Siječanj 2018.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u četvrtak su održani izbori za novog predsjednika Komore. Prema prvim rezultatima, novi/stari predsjednik HGK je Luka Burilović.

Burilović je u prethodnom mandatu na funkciju predsjednika izabran 3. ožujka 2014. godine, a čelno mjesto Komore preuzeo je 1. travnja iste godine.

>>>Luka Burilović, Marin Lovrović i Davor Poljak kandidati za predsjednika HGK

Luka Burilović dobio je još jedan mandat predsjednika Hrvatske gospodarske komore, nakon što je 80 članova Skupštine od ukupno njih 90 danas glasovalo za izbor čelnog čovjeka HGK za razdoblje od 2018 do 2022. Protukandidati su mu bili Marin Lovrović, vlasnik tvrtke Consmar koji je dobio sedam glasova i Davor Poljak iz Vodoopskrbe i odvodnje, tvrtke Zagrebačkog Holdinga, koji je dobio dva glasa.

Prije Burilovića na čelu HGK kao vršiteljica dužnosti predsjednice Upravnog odbora i predsjednice HGK bila je pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić, koja je na tu funkciju došla sredinom studenoga 2013. godine, nakon razrješenja dugogodišnjeg čelnika Komore Nadana Vidoševića, kojemu se sudi zbog optužbi da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna. Vidošević je na čelu HGK bio 18 godina.

05. listopad 2024 02:26