Aktualno
StoryEditor

Proglašeni najbolji ‘Smart City‘ gradovi

07. Prosinac 2022.
Smart City foto PR

Natjecanje za izbor najpametnijeg grada u Hrvatskoj, koje se u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i konzultantske tvrtke Apsolon, održalo u Opatiji 1. prosinca,  privuklo je pozornost brojnih gradova koji su željeli pokazati svoja inovativna rješenja za razvoj pametnih gradova.

Gradovi su se natjecali u tri kategorije: za veliki, srednji i mali grad te su tako pobjede odnijeli gradovi Rijeka, Zaprešić i Krk. Nagrade za one najbolje dodijelile su ministrica Nataša Tramišak i Mirjana Samardžić Novoselec, Članica uprave Apsolona, konzultantske firme koja je razvila posebnu metodologiju, temeljem koje se dodjeljuju ove prestižne nagrade.

Metodologija izbora bazira se na kriterijima primijenjenim na studiji Analize digitalne spremnosti gradskih uprava tvrtke Apsolon, rezultatima pregleda javno dostupnih podataka odabranih relevantnih pokazatelja i rezultatima anketnog upitnika koje ispunjavaju sami gradovi. Iako su samo tri grada odnijela ‘Smart City‘ titulu, ovogodišnje natjecanje još je jednom dokazalo da su brojni naši gradovi na dobrom putu za uspješan razvoj urbanih središta.

24. travanj 2024 04:06