Aktualno
StoryEditor

Tarantino snima film o Charlesu Mansonu

12. Srpanj 2017.

Suprotno ranijim najavama sljedeći film Quentina Tarantina neće biti treći nastavak Kill Billa. Naime, Tarantino bi se prvo trebao pozabaviti nedjelima notorne obitelji Manson.

>>>Mrska osmorka

Za film, čiji je naslov nepoznat, Tarantino je već napisao scenarij, a u projekt će biti uključeni i legendarni producenti Harvey i Bob Weinstein, stalni Tarantinovi suradnici, otkrili su izvori bliski Hollywood Reporteru. Weinsteini tako sada traže producentske kuće koje bi im trebale pomoći u financiranju i distribuciji filma. Slično kao što je učinjeno 2009. godine kada su za film ’Nemilosrdni gadovi’ na spomenuti način surađivali sa studijima Universal. Glavne uloge filmu mogli bi dobiti Brad Pitt i Jennifer Lawrence, a Tarantino bi sa snimanjem trebao započeti na ljeto sljedeće godine.

https://www.youtube.com/watch?v=k9QXY80OxS0

Kako bi scenarij točno trebao izgledati nije poznato, ali jedan dio priče trebao bi biti usredotočen na Sharon Tate, glumicu i žena redatelja Romana Polanskog koju su Charles Manson i njegovi sljedbenici ubili godine 1969.  Za one koji ne znaju, Manson je naredio članovima svoga kulta da napadnu stanovnike kuće u elitnom dijelu Los Angelesu, a koja je tada bila u vlasništvu Polanskog. Istražitelji koji su radili na slučaju smatraju kako su Manson i njegovi koljači vjerovali da kuća još uvijek pripada glazbenom producentu Terryu Melcheru koji je odbio poduprijeti Mansonovu glazbenu karijeru.

Tijekom nekoliko sati u noći 8. kolovoza, četvorica sljedbenika, koristeći oružje i noževe, masakrirali su trudnu Tate, te još četiri osobe. Godine 1971. Manson i  članovi njegove posade osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu zbog toga, ali i niza drugih ubojstava počinjenih istoga ljeta.

Ukoliko sve prođe, kako je zamišljeno, ovo će biti prvi film iza koga stoji Tarantino, a koji je snimljen prema događajima iz stvarnoga života.

19. travanj 2024 21:31