Aktualno
StoryEditor

Todorić prijavio Knighthead FBI-ju; Novotny: To može imati katastrofalne posljedice

28. Veljača 2018.

Londonski odvjetnički tim bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića u utorak je zatražio od FBI-ja i američkog pravosuđa da preispitaju ulogu Knighthead fonda oko roll up modela kreditiranja Agrokora, doznaje N1.

Može se očekivati ‘eskalacija tužbi‘

Investicijski fond Knighthead Capital Managment vlasnik je Agrokorovih obveznica te bi američko pravosuđe i FBI, prema mišljenju Todorića, trebali preispitati njihovu ulogu u Agrokoru. Što će se dogoditi s Todorićevim tužbama na inozemnim sudovima odgovorio je ekonomski analitičar Damir Novotny.

>>>Todorić: Nacionalizacija Agrokora je upropastila moju i na tisuće obitelji

- Mislim da je to jedna od najvećih opasnosti, politika je dirigirala proces, a sada pokušavaju postići nagodbu. Nagodbom bi svi bili nezadovoljni, ali bi dobili dio svog novca. Ako ne bude postignuta nagodba, možemo očekivati eskalaciju tužbi. Moglo bi se dogoditi da će se morati vratiti novac koji je Knighthead angažirao, a to nije dobro za Agrokor. Ako se pokrene proces pred američkim pravosuđem, i ako se utvrdi da nije bio u skladu s njihovim zakonima, to može imati katastrofalne posljedice za ovaj proces, kazao je Novotny u Novom danu.

Podsjetimo da je krajem listopada Ivica Todorić podnio kaznenu prijavu protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić i izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. Zbog afere sa savjetnicima, Ivica Todorić početkom je veljače nadopunio kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka.

>>>Zbog afere sa savjetnicima Todorić nadopunio kaznenu prijavu protiv Ramljaka

Todorić trenutno živi u Londonu, gdje se vodi postupak o njegovu izručenju Hrvatskoj, a nakon što se prijavio tamošnjoj policiji britanski sud pustio ga je na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u međuvremenu je pokrenulo novu istragu protiv Todorića i još tri osobe zbog malverzacija povezanih s nezakonitim isplatama pozajmica.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=bqtCUYCynC0[/embed]

04. svibanj 2024 03:53