Biznis i politika
StoryEditor

Mirovinski fondovi kupili Grand Hotel View na Braču od tvrtke u suvlasništvu Pavla Vujnovca

31. Kolovoz 2022.
Grand hotel View

Članovi Skupštine hotelske grupacije Jadran iz Crikvenice na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrili su Upravi da sklopi ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam iz Zagreba za kupnju novoizgrađenog Grand hotela View u Postiri na otoku Braču za 47.1 milijun eura, prenosi Index.

Hotelska grupacija Jadran u vlasništvu je mirovinskih fondova, a od 2018. godine većinski su udio preuzela dva hrvatska obvezna mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi - koji su u kupnju i dokapitalizaciju uložili 470 milijuna kuna.

Jadran je već ranije s tvrtkom Adria Coast Turizam ugovorio zakup tog hotela od 1. lipnja 2022., a kako stoji u priopćenju, preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenička tvrtka sada pod svojim okriljem okuplja 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju. Riječ je o više od 2.000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima, te preko 1.300 parcela u kampovima.

- Kupovinom Grand hotela View osnažili smo naš vlasnički portfelj još jednim super modernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača što doprinosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda, te ukupnim poslovnim rezultatima - rekao je Ivan Safundžić, član Uprave Jadrana.

Dodao je da ovom akvizicijom izravno doprinose ostvarivanju nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije.

Hotel je izgradila zagrebačka tvrtka Adria Coast Turizam, čiji su vlasnici poduzetnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac, Josip Jurčević, Romeo Krešić i Damir Spudić te tvrtka Iskraemeco. Cijela je investicija koštala 50 milijuna eura. Hotel je otvoren ovog ljeta i to, kako smo pisali u Lideru, sezonu ranije.

- Krajem sezone krećemo s uređenjem plaže hotela što će dogodine zasigurno povećati vrijednost i kvalitetu ponude za sve goste hotela, ali i oplemeniti ukupnu vizuru. Uspješno poslovanje hotela sigurno ima pozitivnog odraza i na razvoj Postira i Brača otvorenim novim radnim mjestima lokalnom stanovništvu, kojih je sada trećina među zaposlenima, punijom blagajnom lokalne samouprave, ali potiče i razvoj drugih djelatnosti na otoku, od smještaja za sezonske radnike, do usluga prijevoza i svih drugih koje nadopunjuju ponudu hotela - istaknuo je Safundžić.

25. travanj 2024 23:21