Biznis i politika
StoryEditor

Šibenski gradonačelnik: Nećemo podizati poreze niti turistički paušal

30. Rujan 2024.
Željko Burić

Šibenski gradonačelnik Željko Burić u intervjuu je za HRT najavio smanjenje poreza na promet i dodao da neće biti podizanja poreza na nekretnine, prenosi šibenski.hr. 

– Završili smo prvi kohezijski fond i s njim smo obuhvatili kako komunalni prijevoz tako i krupnu infrastrukturu - projekt aglomeracije, projekt Bikara, centar za gospodarenje otpadom. Sljedeća financijska tranša, integralna teritorijalna ulaganja, NPOO, naravno kohezijski fond, iz NPOO-a gradnja škola koje su usklađene, da ih sad ne nabrajam. Ono što je posebno važno iz ITU-a, gdje je 100 posto financiranje, ide centar za mlade, vatrogasni dom potpuno novi koji ćemo posvetiti stradalim vatrogascima tragično preminulima u Kornatskoj tragediji, ali i izmještanje starog vatrogasnog doma, koji će omogućiti stjecanje uvjeta za uvođenje reda i u parkiranje i u prometu staroj gradskoj jezgri – najavio je Burić.

Dodao je da su pred izdavanjem lokacijske dozvole za valorizaciju dvostrukog bedema. 

– Nismo zaboravili stari projekt eskalatora, odnosno brzog pristupa s razine mora do tvrđave Svetog Mihovila i završna faza koja će biti naša posebnost, naša interesantnost, produžetak sezone. To je povezivanje žičarama Mihovila i Ivana kao dva najisturenija i najviša objekta, ali tako i funkcionalno povezivanje jedinstvenog fortifikacijskog sustava grada Šibenika – pojasnio je Burić.

Šibenski je gradonačelnik, među ostalim, komentirao uvođenje novog poreza na nekretnine.

– Grad Šibenik neće uopće podizati poreze niti turistički paušal, niti tzv. porez na vikendice koji se preinačio u porez na nekretnine. Vi ćete biti prvi kojima ću reći mi ćemo ići na smanjenje parafiskalnih nameta, smanjit ćemo sigurno za trećinu porez na promet i tako olakšati i našim gospodarstvenicima i građanima koliko toliko da kontroliramo inflaciju – rekao je Burić.

05. listopad 2024 03:23