Financije
StoryEditor

Budućnost rehabilitacije i sportske medicine je u Raystaru: Od robotike i umjetne inteligencije do antigravitacijske trake za trčanje

25. Svibanj 2023.
alter g
Budućnost rehabilitacije i sportske medicine je u Raystaru. Tu je i jedan od prvih primjera gdje se NASA upetljala u sport, a dolazi u obliku antigravitacijske trake za trčanje AlterG®

U Raystaru daju sve od sebe da najbolja tehnologija bude dostupna svima kako bi se učinkovito i bezbolno vratili u željeno zdravstveno stanje u što kraćem roku. Uzimajući u obzir to da su tehnologija i medicina već neko vrijeme u korelaciji, Raystar se odlučuje uključiti iznimno napredne tehnologije poput virtualne stvarnosti, antigravitacijskih traka, robotike i interaktivnih zidova s kamerama u proces rehabilitacije pacijenata.

Revolucionarno otkriće u svijetu rehabilitacije i sportske medicine, koje pruža povratne informacije u stvarnom vremenu, je AlterG® antigravitacijska traka za trčanje. To je jedan od prvih primjera gdje se NASA upetljala u sport.

Antigravitacijska traka za trčanje AlterG® NASA-inom patentiranom tehnologijom diferencijalnog zračnog tlaka smanjuje masu korisnika od 100 posto pa čak do 20 posto mase, i to u preciznim koracima od jedan posto, tako da se sportaši mogu brže oporaviti ili povećati količinu treninga s manjim rizikom od ozljeda.

AlterG® mogu upotrebljavati sportaši, ali i kardiološki, neurološki i ortopedski pacijenti kao i starije i pretile osobe. Stoga je Raystar tu da bude stup digitalnoj transformaciji u rehabilitaciji i zdravstvu, a to znači i rasterećivanje zdravstvenog sustava zbog bržeg oporavka i djelovanja tehnologije kao produžene ruke djelatnicima zdravstva, što je zapravo i svrha tehnologije danas.

25. travanj 2024 02:39