Financije
StoryEditor

Hotel Esplanade Zagreb izdao senior secured obveznice

19. Kolovoz 2023.
Investicijsko društvo InterCapital strukturiralo je izdanje senior secured obveznica u vrijednosti od 15 milijuna eura za tvrtku Esplanade Oleander d.o.o. Obveznice su izdane s ročnošću od 2,5 godine te profilom otplatnih rata na kraju roka, stoji u objavi Intercapitala.
 
Cijeli proces uključivao je pažljivu koordinaciju i suradnju članova InterCapital grupe te vanjskih pravnih savjetnika kako bi se osigurala uspješna provedba. Djelujući kao savjetnik, InterCapital je osmislio strategiju izdanja, pronašao investitore i uspostavio sustav sigurnosnog povjerenika koji će zastupati interese investitora.
 
Izdavanje je privuklo značajnu pozornost lokalnih investitora, s više od 50 investitora koji su se pretplatili na obveznice. - Ovaj impresivan odaziv ne samo da potvrđuje rastući interes investitora za ovakve vrste prilika - kažu u Intercapitalu.
 
Jedna od posebnih karakteristika ovog ulaganja leži u kolateralizaciji obveznica, koja je osigurana vrhunskom nekretninom u srcu Zagreba - kultnim hotelom Esplanade, što je novost u Hrvatskoj. Ova značajka dodaje sloj sigurnosti ulaganju, pojačavajući ukupnu privlačnost za investitore koji traže stabilnost. 
 
InterCapital vidi ovaj postignuti rezultat kao presudan korak u razvoju hrvatskog tržišta korporativnih obveznica, posebno u razvoju tržišta kolateraliziranih obveznica. Ovo uspješno izdanje pokazuje apetit tržišta za dobro strukturiranim i niskorizičnim investicijskim prilikama koje nude izuzetno predvidljive prinose, smatraju u Intercapitalu.
20. lipanj 2024 21:57