Financije
StoryEditor

Ina potpisala ugovor o kreditu u vrijednosti od 300 milijuna eura s osam bankovnih grupacija

20. Listopad 2022.
foto Ratko Mavar

Ina je potpisala ugovor o revolving kreditu u vrijednosti od 300 milijuna eura s osam bankovnih grupacija zastupljenih na domaćem i inozemnim tržištima: BNP Paribas, ING Bank N.V. Hungary Branch, MKB Bank Nyrt, OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., SMBC Bank EU AG, Tatra banka, a.s., Zagrebačka banka d.d.

Kredit je aranžiran kao club-deal i koristit će se u opće korporativne svrhe, uključujući investicije. Novim je kreditom refinanciran revolving kredit potpisan u prosincu 2018. godine u iznosu od 300 milijuna američkih dolara.

Nakon uspješnog izdanja obveznica u iznosu od dvije milijarde kuna u prosincu 2021., koje je bilo jedno od najvećih korporativnih izdanja na hrvatskom tržištu obveznica ikad, INA je ponovno ostvarila vrlo konkurentne uvjete financiranja.

- INA nastavlja biti prepoznata kao respektabilan partner s uvjerljivom pozicijom na financijskim tržištima. Novi ugovor o kreditiranju dodatno pridonosi financijskoj stabilnosti i konkurentnosti Ine te podržava kompaniju u ostvarenju svojih strateških ciljeva koji podupiru dugoročno održiv rast - rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Transakciju su koordinirale Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka, dok će ING Bank N.V. - podružnica London djelovati kao agent. Dospijeće kredita je tri godine, s dvije jednogodišnje opcije produženja, a korištenje osim u eurima može biti i u američkim dolarima.

24. travanj 2024 01:49