Klub izvoznika
StoryEditor

Brojimo šlepere (S04E03) - Iz Kraša ove godine u inozemstvo odaslano 877 šlepera

06. Studeni 2023.
Kraš

Liderova akcija ‘Brojimo šlepere‘ ušla je u svoju četvrtu sezonu. Dok neki broje turiste, mi brojimo šlepere s robom za izvoz koji su za nacionalnu ekonomiju značajniji od izvoza usluga, a to je u javnosti sasvim zanemarena spoznaja. 

Kraš je jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, a gotovo polovina njegovih prihoda od prodaje potječe s inozemnih tržišta. Kraševi proizvodi zastupljeni su na policama diljem svijeta, odnosno u više od 35 zemalja, na svim kontinentima.

Tijekom 2022. godine Kraš Grupa ostvarila je prodaju od otprilike 17 tisuća tona na stranim tržištima, pri čemu je najveći dio izvoza završio u susjednoj Bosni i Hercegovini – više od pet tisuća tona. Također, značajna količina, gotovo pet tisuća tona, distribuirana je na prekomorska tržišta.

- U razdoblju od 1. siječnja do 31. rujna 2023. godine Kraš je iz Zagreba i Osijeka ukupno odaslao 877 šleperskih i 198 kontejnerskih isporuka prema inozemnim tržištima. Većina šleperskih isporuka bila je usmjerena prema zemljama u regiji, dok je ostatak otišao prema zapadnoeuropskim tržištima. Posebno valja istaknuti isporuku deset šlepera Domaćice u pakiranju od 300 grama te Napolitanke Choco Cream u pakiranju od 840 grama za LIDL International putem kojeg su u okviru in-out akcije uspješno obuhvaćena tržišta Njemačke, Švedske, Danske, Litve, Slovačke i Finske. 

Govoreći o međunarodnom prometu, a posebno o prekomorskom izvozu, potrebno je istaknuti iznimno uspješno tržište Saudijske Arabije s Nougat kockama kao bestsellerom, na koje je upućeno gotovo 110 kontejnerskih isporuka - poručuju iz Kraša. 

Pored zemalja u neposrednoj blizini i onih na području zapadne Europe, njihov je izvoz snažno je afirmiran i na tržištima Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Iako se pozicionirao kao nedvojbeni tržišni lider, Kraš sustavno radi na unaprjeđenju svojih izvoznih potencijala, paralelno jačajući svoju trenutnu poziciju i na postojećim inozemnim tržištima.

BROJIMO ŠLEPERE, 4. SEZONA 

  • Ferro-Preis: 600 šlepera
  • Končar Grupa: 1.637 šlepera
  • Kraš: 877 šlepera i 198 kontejnera 

Akcija ‘Brojimo šlepere‘ se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

19. lipanj 2024 01:01