Konferencije i edukacije
StoryEditor

Hrvatsko-turski poslovni forum: Uz predsjednike će dijalog voditi i gospodarstvenici

07. Rujan 2022.

Kao što već znamo, hrvatsko gospodarstvo nalazi se u nezavidnoj situaciji nakon neočekivanih promjena na prostoru Europe. Rastući izazovi poput gospodarske krize, inflacije i poskupljenja energenata izravno utječu na ekonomski rast, a danas, više nego ikada, potrebno je ostvariti nove i kvalitetne poslovne odnose unutar Europe ne bi li što bezbolnije prošli kroz nadolazeće razdoblje.  

Upravo zbog jačanja takvih odnosa, sutra će se u Zagrebu u Hotelu Westin održati 'Hrvatsko turski poslovni forum - investicije i izvoz', s ciljem unapređenja poslovne suradnje između Hrvatske i Turske. S obzirom na obostrani interes za investiranjem i izvozom, na Forumu će biti omogućeni izravni razgovori s predstavnicima turske poslovne delegacije. 

Na Forumu će prisustvovati predsjednici Republike Hrvatske i Republike Turske gg. Zoran Milanović i Recep Tayyip Erdoğan te će se predstaviti potencijali Hrvatske i Turske na područjima energetike, ICT, graditeljstva, poljoprivrede i prehrane, financija i ostalih sektora.

Na početnom će panelu o trenutnim, a i budućim investicijama i izvozu razgovarati Burak Baykan, regionalni direktor Doğuş Grupe, Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju i Luka Orešković, izvršni predsjednik M+ Grupe. 

Pokrovitelj Poslovnog foruma je Predsjednik Republike Hrvatske, a organizator skupa je Lider media i Liderov Klub izvoznika.

24. travanj 2024 21:10