Kripto
StoryEditor

Bitcoin ETF-ovi zabilježili jednodnevni priljev od 556 milijuna dolara, najviše od lipnja

16. Listopad 2024.

Američki spot bitcoin ETF-ovi zabilježili su najveći jednodnevni priljev u više od četiri mjeseca, više od pola milijarde dolara. Jedanaest ETF-ova zabilježilo je ukupni neto priljev od 555,9 milijuna dolara 14. listopada, što je njihov najveći dnevni neto priljev od početka lipnja, prema podacima Farside Investorsa.

Predsjednik ETF Storea Nate Geraci nazvao je jučerašnji dan ‘monster day’ za spot bitcoin ETF-ove, dodajući da se sada približavaju 20 milijardi dolara neto priljeva u proteklih deset mjeseci.

- Jednostavno smiješno i nadmašuje svaku procjenu potražnje prije lansiranja. Ovo nije ‘degen retail‘, nego savjetnici i institucionalni ulagači nastavljaju polako usvajati bitcoin - napisao je Geraci na X-u.

Fidelity Wise Bitcoin Origin Fund (FBTC) bio je vođa s priljevom od 239,3 milijuna dolara, najvećim priljevom od 4. lipnja.

Bitwise Bitcoin ETF (BITB) imao je nešto više od 100 milijuna dolara, dok je BlackRockov iShares Bitcoin Trust (IBIT) zabilježio priljev od 79,6 milijuna dolara.

Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) imao je priljev od nešto manje od 70 milijuna dolara, a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zabilježio je svoj prvi priljev u listopadu od 37,8 milijuna dolara, što je najviše od početka svibnja.

U objavi na X-u Bloombergov viši analitičar ETF-a Eric Balchunas usporedio je bitcoin ETF-ove s proizvodima temeljenim na zlatu, napominjući da je od siječanjskog pokretanja bitcoin ETF-ova, bitcoin pet puta dosegao nove vrhunce.

U međuvremenu, zlato je dosegnulo rekordne vrijednosti 30 puta ove godine, ali zlatni ETF-ovi su zabilježili samo 1,4 milijarde dolara neto priljeva u usporedbi s više od 19 milijardi dolara za bitcoin ETF-ove, rekao je Balchunas.

Ipak, ethereum ETF-ovi nisu uživali isti zamah, s nultim neto tokovima za Bitwise, VanEck, Franklin i Grayscale i manjim tokovima za Fidelity i Invesco.

BlackRock iShares Ethereum Trust (ETHA) imao je priljev od 14,3 milijuna dolara, čime je ukupni iznos iznosio 17 milijuna dolara.

16. listopad 2024 08:02