Kripto
StoryEditor

Bitcoin pao ispod 57 tisuća dolara prvi put u 2 mjeseca

04. Srpanj 2024.
bitcoin, btc, btc transkacija

Cijena bitcoina nakratko je pala na 56.900 dolara, prvi put ispod granice od 57.000 dolara u više od dva mjeseca.

Pad bitcoina dolazi nakon što su duge pozicije vrijedne stotine milijuna dolara likvidirane, što je nanijelo štetu trgovcima koji su se nadali porastu cijene bitcoina.

Više od 100 milijuna dolara u bitcoin dugim pozicijama likvidirano je u posljednja 24 sata, prema podacima CoinGlassa.

Slično tome, trgovci koji žele steći dugotrajnu izloženost ethereumu uoči lansiranja nekoliko spot ETF-ova, što se očekuje već sredinom srpnja, također su doživjeli gubitak svojih pozicija.

Ukupno je 77,50 milijuna dolara dugih ethereum pozicija likvidirano u posljednja 24 sata.

Velik dio krivnje za pad cijene bitcoina pripisan je ugašenoj japanskoj kripto mjenjačnici Mt. Gox, koja bi trebala započeti otplatu približno 8,5 milijardi dolara bitcoina svojim vjerovnicima početkom srpnja.

Altcoini su također naglo pali tijekom brzog pada bitcoina. Ethereum je pao za 5,4 posto, nakratko na čak 3.122 dolara. BNB je pao 6,5 posto na 528 dolara.

Solana je također izgubila velik dio svojih nedavnih dobitaka, padom od 8 posto u posljednja 24 sata, na 132 dolara u vrijeme objave.

U međuvremenu, izraz ‘buy the dip’ skočio je na društvenim mrežama u posljednja dva dana. Korištenje fraze udvostručila se na Redditu, X-u i 4Chanu u istom vremenskom okviru.

04. srpanj 2024 17:02