Kripto
StoryEditor

Chainlink gradi platnu infrastrukturu tokena za SWIFT

29. Rujan 2022.
West Bangal, India - February 4, 2022: Chainlink logo on phone screen stock image.foto Shutterstock

SWIFT bi uskoro mogao komunicirati s blockchain imovinom

U priopćenju za javnost, iz blockchain oracle mreže Chainlink otkrili su da bi suradnički proof-of-concept omogućio SWIFT-u da daje upute za prijenos tokena u gotovo svakom blockchain okruženju.

Chainlink je dodao da će to omogućiti financijskim institucijama da koriste blockchain sustave bez suočavanja s visokim početnim troškovima i razvojnim izazovima.

U predstojećem konceptu koristit će se Chainlinkov protokol o interoperabilnosti među lancima  (CCIP), globalni standard za razmjenu poruka u više lanaca, podatke i prijenos tokena koji je prvi put najavljen u kolovozu 2021.

Suosnivač i izvršni direktor Sergey Nazarov iznio je dodatne detalje na SmartConu 2022. Istaknuo je  kako će projekt omogućiti komunikaciju i kretanje tokena između niza različitih institucija.

Direktor strategije u SWIFT-u Jonathan Ehrenfeld Solé istaknuo je da ovo nije prvi put da Chainlink i SWIFT surađuju. Rekao je da su prije otprilike pet godina radili na još jednom konceptu koji se odnosio na izdavanje obveznica i otkup.

Solé je rekao da je taj napor bio ‘prilično uspješan‘ i da su to prvi koraci ‘ljubavne priče‘ između Chainlinka i SWIFT-a koja se nastavlja i danas.

Te inicijative predstavljaju suradnju dvaju glavnih aktera u njihovim industrijama. Chainlink je top 25 blockchain s tržišnom kapitalizacijom od 3,9 milijardi dolara. Općenito je prepoznat kao vodeća blockchain oracle platforma.

SWIFT je u međuvremenu vodeća globalna mreža za razmjenu financijskih poruka. Povezan je s oko 11.000 banaka i obrađuje preko 5 milijardi financijskih poruka godišnje.

18. travanj 2024 05:58