Kripto
StoryEditor

Cijena bitcoina porasla pet posto, dok investitori misle da je ETF ‘99,9 posto siguran‘

19. Prosinac 2023.

Nakon vijesti o potencijalnom prvom spot ETF-u u SAD-u, bitcoin se danas vratio na vrijednost iznad 43 tisuće dolara.

Nakon što je tjedan započeo na neizvjesnoj osnovi, bitcoin je brzo ojačao, dok se cijena najveće kriptovalute zatvorila za više od pet posto iznad jučerašnjeg dnevnog dna.

Kasnije je stigla vijest da je upravitelj imovine BlackRock, među kandidatima za pokretanje prvog američkog bitcoin spot ETF-a, promijenio politiku otkupa za svoj proizvod kako bi uključio bitcoin kao opciju.

– Otkup u naturi nekih ili svih dionica dioničara u zamjenu za temeljni bitcoin predstavljen otkupljenim dionicama općenito neće biti oporezivi događaj za dioničara – najnovija je iteracija BlackRockove S1 prijave američkom Uredu za vrijednosne papire i burze, navodi SEC.

Dokument također postavlja nova pravila o zamjeni košarica dionica za gotovinu, a ne za bitcoin, pri čemu potonji podliježe regulatornom odobrenju.

SEC bi trebao početi donositi konačne odluke o spot ETF-u početkom siječnja, a sljedeći mjesec postaje ključna prijelomnica u životu svih zagovornika bitcoina.

Razna cjenovna predviđanja ovise o uspješnom odobrenju, što se sada smatra vrlo vjerojatnim nakon godina odgoda i odbijanja.

– Razina angažmana SEC-a i promjene u dokumentaciji na bitcoin ETF-u govori nam da je ovo 99,9 posto gotov posao – napisao je trgovac i investitor Bob Loukas na X-u.

05. svibanj 2024 03:40