Kripto
StoryEditor

DCG uspješno otplatio zajam Genesisa od milijardu dolara

08. Siječanj 2024.
Genesis kriptofoto Shutterstock

Digital Currency Group (DCG) objavio je dovršetak isplate svih kratkoročnih zajmova svoje podružnice Genesis u stečaju, prema službenoj objavi 6. siječnja.

Tijekom prošle godine, DCG je isplatio više od milijardu dolara duga raznim vjerovnicima. Div rizičnog kapitala u Genesis je usmjerio gotovo 700 milijuna dolara, čime je ispunio sve svoje tekuće obveze.

DCG završio isplatu od 700 milijuna dolara

- Sretan sam što mogu podijeliti s vama da je DCG u potpunosti isplatio novac posuđen od Genesisa. Sada smo otplatili preko 1 milijardu dolara duga, uključujući ovih 700 milijuna dolara, unatoč preprekama s kojima se industrija suočava. Uzbuđen sam zbog sljedećeg poglavlja industrije i vodeće uloge DCG-a u njemu - izjavio je osnivač i izvršni direktor DCG-a Barry Silbert.

Nakon prestanka povlačenja sredstava u studenom 2022., Genesis je službeno podnio zahtjev za bankrot u siječnju 2023. Sljedećeg rujna Genesis je pokrenuo pravni postupak protiv svoje matične tvrtke za povrat nepodmirenog iznosa kredita koji premašuje 610 milijuna dolara, a koji je trebao dospjeti u svibnju 2023. Sudski dokumenti otkrio je da DCG ima ukupni dug veći od 1,7 milijardi dolara prema zajmodavcu i drugim vjerovnicima.

U pritužbi podnesenoj istog mjeseca, Genesis je također namjeravao povratiti 4.550 bitcoina, procijenjenih na približno 199 milijuna dolara. Međutim, u studenom su Genesis i DCG sklopili ugovor o otplati, pri čemu se matična tvrtka obvezala platiti 200 milijuna dolara.

U međuvremenu, nepodmireni iznos kredita mora biti podmiren s Genesisom do travnja 2024., prema uvjetima navedenim u planu koji je odobrio savezni stečajni sud.

DCG će zadržati udio dok se stečaj ne riješi

DCG će zadržati svoju sadašnju vlasničku strukturu do zaključenja stečajnog postupka Genesisa. Vlasnički udio tvrtke rizičnog kapitala u Genesisu mora ostati iznad 80 posto sve dok zajmodavčev plan poglavlja 11. ne dobije odobrenje ili ne prođe pretvorbu u postupak iz poglavlja 7.

Ova odluka omogućuje Genesisu da zadrži svoju zaštitu unutar DCG-ove porezno konsolidirane grupe, čuvajući potencijalnu vrijednost saveznog neto operativnog gubitka. Ova porezna olakšica omogućuje Genesisu da nadoknadi gubitke budućom dobiti, potencijalno očuvajući koristi od 700 milijuna dolara.

27. travanj 2024 01:24