Kripto
StoryEditor

Hakirano nekoliko X profila slavnih koji promoviraju svoje meme tokene

27. Svibanj 2024.

Nizu utjecajnih i slavnih osoba hakirani su profili na X-u tijekom vikenda. Promovirali su pojedine kriptovalute, od lune2 do meme tokena inspiriranih slavnim osobama.

Među zadnjim žrtvama je Gigantic-Cassocked-Rebirth, poznat kao GCR, pseudonimni kripto ulagač koji je potvrdio da je njegov X račun hakiran. GCR-ov X račun 26. svibnja objavio je objavu o ordi i luna2.0 kriptovalutama, čime su obje trenutačno porasle za 6 i 274 posto.

Mnogi su komentirali da je haker mogao upotrijebiti profil za promociji tokena koji imaju puno manju tržišnu kapitalizaciju, ali je umjesto toga odlučio spomenuti dva poznatija tokena, što je rezultiralo ograničenim dobicima. Međutim, hakiranje GCR-a moglo bi biti samo jedan mali dio šireg napada na račune slavnih, upozorava zajednica.

- GCR nam je već danas rekao da je u tijeku operacija hakiranja velikih twitter računa - otkrio je Udi Wertheimer, programer bitcoina i komentator Ordinalsa.

- Budući da se iz minute u minutu pojavljuje sve više slavnih koji lansiraju meme tokene, tijekom produženog vikenda kada su inženjeri odsutni, preporučujem vam da budete vrlo oprezni - dodao je.

Rich The Kid pokrenuo meme token RICH

X račun američkog repera Rich The Kid (Dimitri Leslie Roger) objavio je poveznicu za njegovih 2,3 milijuna pratitelja za kupnju novog tokena ‘RICH’, koji je pokrenut na platformi za stvaranje meme tokena pump.fun.

Prikupio je tržišnu vrijednost od 90.000 dolara unutar prva dva sata od lansiranja, pokazuju podaci DEX Screenera.

Nije dana izjava kojom bi se potvrdilo je li X profil Rich The Kida hakiran, ali objava je izbrisana.

Deepfake ili Caitlyn Jenner?

Otprilike u isto vrijeme, novi meme token ‘JENNER’ promovirao je X račun američke medijske ličnosti Caitlyn Jenner, koji je već prikupio tržišnu kapitalizaciju od 27,1 milijuna dolara otkako je lansiran prije otprilike osam sati, prema DEX Screeneru.

Stručnjaci iz industrije raspravljaju o tome je li Jennerin kratki film kojim je promovirao token bio deepfake. Međutim, videozapisi koji sadrže ono što izgleda kao Jenner i njezina menadžerica, Sophia Hutchins, dali su nekoliko izjava potvrđujući da su postovi i videozapisi autentični.

Token JENNER također je promoviran na Jennerinim Instagram računima, a Hutchins je kasnije otvorio X prostor na Jennerinom računu kako bi ponovio da nije u pitanju deepfake.

JENNER token također je lansiran na pump.fun. Zanimljivo je da je kripto novčanik koji je pokrenuo token isti novčanik koji je objavio token porno glumice Kazumi, za koju se također sumnja da je hakirana prilikom promoviranja tokena ‘ZUMI’ 20. svibnja.

Tokeni RICH, DOLL (od Ivane Knoll) i SOULJA također su navodno bili povezani s JENNER, tvrdi jedan stručnjak iz industrije.

Međutim, Hutchins je tvrdio da Jennerin tim nije znao za ove veze kada su ga pitali u X prostorima.

25. lipanj 2024 21:15