Kripto
StoryEditor

Je li skok ethereuma početak većeg rasta koji se očekuje u nadolazećim tjednima?

28. Prosinac 2023.

Nakon što ga je solana drastično ‘nadigrala’ u posljednja tri mjeseca, cijena ethereuma iznenada je skočila za 6,1 posto u posljednja 24 sata, što je dovelo do povratka bikovskog raspoloženja za drugu najveću kriptovalutu.

- Osveta ETH-a počinje - napisao je Jordi Alexander, glavni investicijski direktor Selini Capitala, na X-u.

Alexander je ukazao na nedavni porast nekoliko altcoina i Michaela Saylora koji je 26. prosinca kupio još 615 milijuna dolara vrijednog bitcoina kao čvrste temelje za ethereum koji će napraviti uzlazni pomak u sljedećih nekoliko tjedana.

- Rizik/nagrada na etheru je ovdje toliko uvjerljiva da vidim kako se u siječnju stvara crna rupa likvidnosti - dodao je.

Pseudonimni trgovac Pentoshi dodao je svoj bikovski cilj za ethereum, objavivši grafikon s približnom ciljanom cijenom od 3485 dolara.

- Polako, a onda odjednom - dodao je.

Sukob između članova zajednice iz ekosustava solane i ethereuma dosegao je vrhunac u posljednjih nekoliko tjedana.

Dok je ethereum porastao 102 posto od početka godine do danas, njegova cjenovna izvedba bila je ‘zanemariva’ u odnosu na solaninu, koja je porasla nevjerojatnih 951 posto od početka ove godine, prema podacima TradingViewa.

Ova cjenovna izvedba, zajedno s valom nove aktivnosti na blockchainu, navela je mnoge da utvrde da su niže naknade i brže vrijeme namire solane učinili superiornim blockchainom u usporedbi s ethereumom.

S druge strane, podupiratelji ethereuma tvrdili su da je arhitektura mreže prikladnija za veće subjekte i ukazali su na rješenja za skaliranje layer-2 kao što su optimism i arbitrum kao primjere jeftinijih naknada.

U vrijeme objave, ethereum trguje po 2395 dolara, što je rast od 6,1 posto u posljednja 24 sata. U međuvremenu, solana je odahnula od nedavnog uzlaznog skoka, trgujući po 106 dolara, gubitak od 6 posto u posljednjem danu.

22. svibanj 2024 17:29