Kripto
StoryEditor

Microsoftovi dioničari razmatraju ulaganje u bitcoin

25. Listopad 2024.

Microsoftovi dioničari trebali bi u prosincu glasovati o tome treba li tehnološki div javno procijeniti dodavanje bitcoina u svoju bilancu, otkriva podnesak američkom regulatoru za vrijednosne papire.

U podnesku od 24. listopada Microsoft je otkrio da je procjena ulaganja u bitcoin predložena određenim dioničarima koji će glasovati na sastanku 10. prosinca.

Ipak, Microsoftov odbor preporučuje glasanje protiv toga jer oni već procjenjuju širok raspon imovine za ulaganje, uključujući bitcoin.

Nacionalni centar za istraživanje javnih politika (NCPPR) progurao je prijedlog, koji je istaknuo investicijsku strategiju tvrtke MicroStrategya u bitcoin, tvrtke čije su dionice nadmašile dionice Microsofta za više od 300 posto ove godine.

Također je rečeno da institucionalno i korporativno usvajanje postaje sve više ‘uobičajeno’ putem spot bitcoin ETF-ova.

Istraživački centar primijetio je da je bitcoin i dalje volatilan, ali bi mogao poslužiti kao zaštita od inflacije i prinosa na korporativne obveznice.

- U najmanju ruku, tvrtke bi trebale procijeniti prednosti držanja čak i samo 1 posto svoje imovine u bitcoinu - stoji u izvješću.

NCPPR sebe opisuje kao nestranački, slobodni tržišni, neovisni konzervativni think tank usmjeren na osiguranje slobode Amerikanaca sada i za buduće generacije.

Iako Microsoftova investicija u bitcoin izgleda malo vjerojatna, tvrtka je prihvaćala bitcoin plaćanja u svojoj online Xbox trgovini između 2014. i 2018. godine.

Tvrtka više ulaže u tehnologiju umjetne inteligencije nego u blockchain.

25. listopad 2024 17:02