Kripto
StoryEditor

Sam Bankman-Fried iz kripto mjenjačnice FTX posjetio je Bijelu kuću u svibnju

02. Rujan 2022.

Osoblje kripto mjenjačnice FTX-a posjetilo je Bijelu kuću ove godine.

Novoobjavljeni dokumenti pokazuju da su zaposlenici jedne od najvećih kripto mjenjačnica posjetili predsjedničku rezidenciju 12. svibnja i 13. svibnja 2022. godine.

Dnevnik posjetitelja imenuje tri osobe koje rade u FTX-u. Izvršni direktor Sam Bankman-Fried, direktor vladinih odnosa i politike Eloria Katz i šef politike Mark Wetjen.

Čini se da se tim FTX-a nije sastao s predsjednikom Bidenom. Umjesto toga, sastali su se s Bidenovom savjetnicom za politiku administracije Charlotte Butash i savjetnikom Steveom Ricchettijem.

Detalji sastanka nisu jasni. Međutim, posjet se poklopio s jednim od nastupa Sama Bankman-Frieda pred Kongresom. Bankman-Fried i ostali razni pojedinci svjedočili su 12. svibnja pred Kongresom, zalažući se za prijedlog zakona iz ožujka koji bi omogućio trgovanje izvedenicama bez posrednika.

Kasnije, 25. svibnja, Sam Bankman-Fried prisustvovao je okruglom stolu koji je organizirala Komisija za trgovanje robnim ročnicama (CFTC) o istom pitanju. Taj je događaj uključivao mnoge članove industrije.

Brat Sama Bankman-Frieda Gabriel također je posjetio Bijelu kuću zajedno s ostatkom tima. Iako Gabriel nije povezan s FTX-om, dva brata surađivala su po drugim pitanjima nepovezanim s kriptom.

Nije jasno da se o bilo kojem od tih pitanja raspravljalo u Bijeloj kući, ali angažman FTX-a znači da se vjerojatno raspravljalo o nekim varijacijama u tim temama.

FTX se etablirao kao velika kripto mjenjačnica od osnutka 2019. godine. U posljednja 24 sata obradila je volumen trgovanja o gotovo 2 milijarde dolara. Američka podružnica obradila je još 220 milijuna dolara.

24. travanj 2024 06:34