Kripto
StoryEditor

U nedavnom izvješću PayPal dokazao da u bilanci drži milijardu dolara u kriptovalutama

11. Svibanj 2023.

Div internetskih plaćanja PayPal do kraja prvog tromjesečja 2023. u svojoj bilanci držao je kriptovalute vrijedne gotovo milijardu dolara, prema podnesku 10 Q Komisiji za vrijednosne papire (SEC).

Kupci kriptovaluta u zelenom

Podnesak, datiran za tromjesečno razdoblje koje završava 31. ožujka 2023., pokazao je da PayPal na svom saldu držao bitcoin, ethereum, bitcoin cash i litecoin u vrijednosti od 943 milijuna dolara. Kriptovalute naravno ne pripadaju nikom drugom nego PayPalovim korisnicima.

To je povećanje kripto imovine kupaca za 339 milijuna dolara u odnosu na prethodno tromjesečje, što predstavlja porast od 56 posto. To je uglavnom u skladu s porastom bitcoina od 72 posto u tom razdoblju, sa 16.547 dolara 31. prosinca na 28.478 dolara 31. ožujka.

Trenutni kripto portfelj tvrtke sastoji se od bitcoina vrijednog 499 milijuna dolara, 362 milijuna dolara u etheru i ostalih 82 milijuna dolara u bitcoin cashu i litecoinu.

PayPal je u svom izvješću objasnio da kupcima omogućuje kupnju, prodaju, primanje, slanje i držanje spomenutih kriptovaluta i korištenje prihoda od njihove prodaje za kupovinu robe i usluge.

- Vodimo internu evidenciju kripto imovine naših kupaca, uključujući količinu i vrstu kripto imovine u vlasništvu svakog našeg korinsika - rekao je PayPal u podnošenje prijave.

PayPal je također rekao da će u potpunosti zaštititi kupce od neovlaštenih kripto kupnji ili prodaje i od neovlaštenih kripto transfera do 50.000 dolara.

Kripto podrška za PayPal

Tvrtka za plaćanja omogućila je korisnicima podizanje kripto imovine u osobne novčanike u lipnju.

Izvršni direktor PayPala Dan Schulman rekao je da je ‘optimističan po pitanju kriptovaluta svih vrsta‘ tijekom događaja na web summitu 2020. godine, nakon što je priznao da je osobno vlasnik bitcoina 2019. godine.

U ožujku 2022. dodao je da će CBDC-ovi, stablecoini i digitalni novčanici ‘redefinirati velik dio financijskog svijeta u budućnosti‘.

Suosnivač PayPala Peter Thiel u prošlosti je iskazao posebno poštovanje prema moći bitcoina, sugerirajući da bi mogao potkopati globalnu snagu američkog dolara. Međutim, njegova VC tvrtka unovčila je sve svoja kripto ulaganja 2023. godine nakon držanja 8 godina.

24. travanj 2024 10:30