Kripto
StoryEditor

Unatoč predviđanjima da će dosegnuti 150 tisuća dolara, bitcoin pao na najnižu razinu u osam tjedana

17. Kolovoz 2023.

U razgovoru za CNBC 16. kolovoza, analitičar Fundstrata Tom Lee rekao je da će, ako se odobri bitcoin spot ETF, potražnja za bitcoinom biti veća od ponude. Dodao je da su kripto stratezi tvrtke predvidjeli klirinšku cijenu od 150.000 do 180.000 dolara. Hrabro predviđanje odnosi se prije kraja sljedeće godine i samo ako se u SAD-u odobri spot ETF, ponovio je.

Na pitanje što će se dogoditi ako se prijave ETF-a odbiju, Lee je rekao da će halving i dalje stvoriti potražnju i rast cijena, ‘ali to neće biti na šesteroznamenkasti iznos‘.

Treba napomenuti da je Tom Lee veliki bitcoin bik koji je u prošlosti davao hrabra predviđanja. Krajem prosinca 2020. godine Lee je predvidio da će bitcoin sljedeće godine doseći 120.000 dolara. U kolovozu 2021. rekao je da će cijena bitcoina do kraja godine doseći 100.000 dolara. U stvarnosti je u studenom dosegao vrhunac od 69.000 dolara, a nakon toga upao u višegodišnje tržište medvjeda. U veljači 2022. upravljački partner Fundstrata predvidio je da bi cijena bitcoina mogla porasti na 200.000 dolara. Međutim, do kraja 2022. godine bitcoin je pao na najnižu razinu ciklusa od 16.000 dolara.

Sada samo nekoliko sati nakon što je ponudio prognozu cijena bitcoina od 150.000 dolara, bitcoin je pao na najnižu razinu od dva mjeseca. Bitcoin je pao 2 posto na dan na unutar dnevnu i dvomjesečnu najnižu razinu od 28.400 dolara tijekom azijske sesije trgovanja u četvrtak.

Taj korak uslijedio je nakon objavljivanja zapisnika sa sastanka Federalnih rezervi na kojem je priopćeno kako ne očekuje recesiju, iako dužnosnici još uvijek vide potrebu za višim stopama.

Unatoč činjenici da bitcoin još uvijek trguje ‘sideways‘ na dugoročnijim grafikonima, medvjeđe raspoloženje prodire. Neki su analitičari mišljenja da bitcoin izgleda vrlo slabo i da bi pad mogao biti neizbježan. U međuvremenu, Willy Woo je rekao da je ‘vrijeme za BTC‘, dodajući.

- U međuvremenu raste potražnja na tržištu ročnica (profesionalni trgovci) i on-chain fundamentali se poboljšavaju. Bilo kako bilo, gore ili dolje, sada se pripremamo za snažan potez. Volatilnost dolazi – napisao je Woo.

Pad je najveći od 24. srpnja, ali je prilično manji kada se prikaže višemjesečni grafikon.

27. srpanj 2024 06:16