Kripto
StoryEditor

Volatilnost na kripto tržištu, 500 milijuna dolara u likvidacijama, bitcoin pao na 64 tisuće dolara

18. Lipanj 2024.

Bitcoin se u ponedjeljak suočio s velikom volatilnošću, osobito tijekom noći te je pao na novu najnižu mjesečnu vrijednost od 64 tisuće dolara. Fluktuacije altcoina bile su slične, s brojnim većim padovima, što je rezultiralo likvidacijom 190 tisuća trgovaca na dnevnoj razini.

Najveća kriptovaluta imala je miran vikend koji je provela na oko 66 tisuća dolara. Početak ponedjeljka također je bio loš, ali je bitcoin počeo dobivati ​​na snazi ​​kasnije tijekom dana. Skočio je na vrh od nešto više od 67.200 dolara prije nego što su medvjedi preuzeli potpunu kontrolu nad tržištem i pokrenuli značajan pad cijene.

U nekoliko minuta bitcoin je pao za više od tri tisuće dolara i pao na najnižu poziciju od 15. svibnja od 64 tisuće dolara. Uspio je odskočiti u sljedećim satima i sada trguje blizu 66 tisuća dolara.

Performanse altcoina bile su prilično slične, uz znatan pad cijena mnogih tokena. Unatoč malom oporavku, SHIB i DOGE i dalje su u padu od oko 10 posto na dan. SOL, AVAX, LINK, ADA i DOT su pali za 7-9 posto.

ETH je pao na 3450 dolara nakon pada na 3330 dolara ranije. Veći gubici dolaze od NEAR, UNI, MATIC, WIF, FIL, FET i drugih. Ova ogromna volatilnost naštetila je trgovcima s prekomjernom polugom, budući da je više od 190 tisuća njih likvidirano prošlog dana. Ukupna vrijednost likvidiranih pozicija nalazi se iznad 480 milijuna dolara unutar istog vremenskog okvira.

Najveća pojedinačna likvidirana narudžba dogodila se na Binanceu. Vrijedila je 6,44 milijuna dolara i uključivao je trgovački par ETH/USDC, prema CoinGlassu.

18. lipanj 2024 17:02