Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Bajiću šesti ‘v.d.‘ mandat u Croatia airlinesu, nova smjena na čelu Turisthotela...

19. Svibanj 2020.
Jasmin Bajićfoto Drazen Lapic/lider

Jasmin Bajić dobio je od Vlade šesti šestomjesečni 'v.d.' mandat na čelu CROATIA AIRLINESA. Tako je ušao u četvrtu godinu 'privremenog' upravljanja zrakoplovnom kompanijom, koja je u tom statusu privremenog upravljanja još od rujna 2016. Tada je Bajićev prethodnik Krešimir Kučko prvi put, nakon punog četverogodišnjeg mandata, dobio prvi privremeni madat.

Miroslav Dinčić ostao je samo mjesec i pol na čelu zadarskog TURISTHOTELA. Tvrtku je prije toga godinama vodio najveći suvlasnik (11,54 posto) Frane Skoblar, koji se povukao na savjetničku poziciju. Nova (jedina) članica Uprave je Danka Nekić. Za razliku od Dinčićevih referenci iz drugih turističkih kompanija, Nekić je 'iz sustava' - financijska je direktorica tvrtke, od 2016. prokuristica je u TURISTHOTELOVOJ tvrtki PRAONICA PLAT, i treća je najveća dioničarka TURISTHOTELA (5,42 posto). Iz tvrtke koja je suzdržana prema medijima može se saznati samo da je Dinčić u jeku koronakrize otišao 'sporazumno'.  

Ivan Lejo i Zvonimir Jurjević izašli su iz vlasničke strukture CHROMOS AGRA, koji sad ima 115 suvlasnika.

Murat Betoner nije više predsjednik Uprave KENTBANKA. U Upravi su ostali Damir Brkić i Fikret Kartal.

Branimir Legac novi je suvlasnik FEROIMPEX AUTOMOBILSKE TEHNIKE iz Bregane (Samobor). To se dogodilo nepuna tri mjeseca nakon što je iz vlasništva i upravljanja trvrtkom izašao Zoran Legac i vlasnica Habiba Legac otada samostalno vodi tvrtku.

Tvrtka SAZKA GROUP ADRIATIC promijenila je naziv u EMMA GAMMA ADRIATIC. To je u skladu s prošlogodišnjom ulaskom EMMA CAPITALA posredstvom EMMA GAMME u vlasničku strukturu  češkog SAZKA GROUPA.

Nakon preuzimanja osječke TEZGE, Josip Bošković tu je tvrtku pripojio matičnoj SLAVONIJI-BOŠKOVIĆ.

Stefano Marsigli Rossi Lombardi nije više član NO-a BANKE KOVANICA.

Vesna Kovljenić nije više direktorica u AVON KOZMETICI. Na toj su poziciji ostali Anita Dušić i Zoltán István Radeczky.

Božo Grgurić nije više direktor SAMOBORČEK EU GRUPE, koju sad samostalno vodi jedini vlasnik i osnivač Luka Grgurić.

Dosadašnji prokurist BECKMAN COULTERA Kristijan Hobolić imenovan je direktorom umjesto Todora Minkoffa Staneffa. Nedavno je i Lidija Beg Papak promovirana iz prokuristice u direktoricu, a i glavni direktor Tomislav Lipovšek do 2010. bio je prokurist.

Kristina Štěrbová nova je suvlasnica tvrtke GIANA umjesto Sandra Rinčića, koji je ostao na direktorskoj poziciji uz Yvonu Štěrbovu. GIANA je distributer prehrambenih proizvoda i posluje u sklopu češke GASTON GRUPE, koju kontrrolira obitelj Štěrbá.

William Vigini preuzeo je vlasnički i upravljački AUTO-MARKETING iz Buja od Katarine Sladonje.

Zdravko Nikolić nije više član Uprave ECO CONSULTA iz Vrbovskog, pa sad tvrtku samsotalno vodi vlasnik i dosadašnji direktor Goran Pavlović.

04. listopad 2024 12:57