Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Marko Bogdanović na čelu Zagreb-montažine tvrtke, Orešić izašao iz Orchema, Galinec otvorio predstečaj za Dugu uvalu…

24. Lipanj 2021.
Marko Bogdanović

Marko Bogdanović od 8. lipnja je novi direktor ZM-VIKOMA, proizvodne tvrtke ZAGREB-MONTAŽE, umjesto Dražena Tušara, koji je podnio ostavku nakon što je na toj poziciji proveo samo 15 mjeseci. Bogdanović je niz godina bio jedan od ključnih menadžera ĐURE ĐAKOVIĆA. Također, Ivan Kramer novi je član NO-a umjesto Dinka Novoselca.

Osnivač ORCHEMA Romano Orešić izašao je iz suvlasništva – prepustio je i udjel od 49 posto belgijskom BELCHIM CROP PROTECTIONU, koji je preuzeo 51 posto vlasništva 2016. Istodobno je prestao biti predsjednik Uprave, u kojoj su ostala dvojica članova ‒ Frédéric Charpentier i Robert Nicolas Ernest Durand.

Otvoren je predstečajni postupak za HOTEL DUGA UVALA. Prema prijedlogu direktora Josipa Galinca, tvrtka će vratiti svih 6,5 milijuna kuna kratkoročnih obveza (ponajviše za otplatu zajmova), nakon moratorija koji bi trajao do kraja treće godine od pravomoćnosti predstečajne nagodbe.

Jedan od troje direktora DELOITTEA Domagoj Vuković postao je partner u tvrtki.

Općina Kukljica ušla je u vlasničku strukturu javnog prijevoznika Zadarske županije LIBURNIJE.

Mato Mrkonjić ostao je jedini direktor u svojoj LASER-PRODAJI iz Slavonskog Broda i GORICA STANOVIMA iz Velike Gorice u vlasništvu Zdenke Mrkonjić. Ona i Boris Mrkonjić umjesto direktorskih pozicija preuzeli su prokuru u obje tvrtke, kao i Antonio Mrkonjić u LASER-PRODAJI.

Borut Bizjak pridružio se Borisu Antoloviču na direktorskoj poziciji u PETROLOVIM tvrtkama VJETROELEKTRANA GLUNČA i VJETROELEKTRANA LJUBAČ.

Tvrtka VENILIA INVESTMENTS registrirana u Luksemburgu preuzela je vlasnički udjel Robertina Bilobrka u DANUVIUS MARINI. 

Dijana Garifulina pridružila se vlasniku PLAVOG SAFIRA Zvonku Kotarcu na direktorskoj poziciji.

REVERTO u vlasništvu Davora i Donatelle Vugdelije pripojio si je tvrtku kći TEKSTIL GRUPU u vlasništvu Davora Vugdelije.

Vlasnica i prokuristica DOMA ZA PSIHIČKI BOLESNE ODRASLE OSOBE BISTRIČAK iz Jalžabeta Ivanka Filipović imenovala je Mirjanu Holi za novu v.d. ravnateljice umjesto Ivanke Jagec.

Dražen Hlad novi je direktor ivanićgradskog distributera plina IVAPLINA umjesto Darija Ferenčaka.

Anton Mrak novi je direktor u tvrtki WILO HRVATSKA iz Samobora umjesto Mladena Kuparića.

Bivši direktor i član Uprave, a sadašnji član NO-a LAUSA CC Blaženko Carević te Pero Cvjetović nisu više suvlasnici dubrovačke IT tvrtke.

Vukovarski EUROMIX Kristine Bosanac pripojen je tvrtki VODOTORANJ koja je u vlasništvu Dušana Mračajca, Branislava Sremca, Kristine Bosanac i Noe Bosanca.

IT tvrtka ION STUDIO iz Zagreba, koja posluje u sklopu grupacije SUPERBET, promijenila je naziv u SUPEROLOGY.

Direktor i vlasnik VMD MODELA Antun Mikec prenio je vlasništvo tvrtke na Nevena Mikeca i direktorsku je poziciju zamijenio prokurom. To se dogodilo u sklopu smjene generacija, u kojoj je suosnivač VMD GRUPE prestao je obnašati funkciju direktora u toj kompaniji i na njegovo mjesto imenovan je njegov sin Neven, koji je i dosad bio jedan od VMD-ovih menadžera.

Roku Črešnaru dodijeljena je prokura u MEHANIZACIJI MILER iz Kalinovca.

Romana Balog nova je direktorica tvrtke C.P.I. EXPERTUS umjesto suvlasnika Davora Stanića.

Suvlasnici splitske ELEKTROTEHNE Mate Šimundža i Vesna Šimundža povukli su se s pozicije članova Uprave i dodijelili si prokuru, a novim direktoricama imenovali Tinu Nadrčić i Mateu Sabljić.

Luka Vukelić nije više partner u odvjetničkom društvu ŽURIĆ I PARTNERI.

Vlasnik i  član Uprave MD ENERGIJE iz Osijeka Luka Rimac dodijelio je prokuru Josipu Rimcu.

Mato Božić novi je direktor POLJOPRIVREDNOG DOBRA iz Gradca umjesto Zlatka Dumanlića, a Mladen Mavriček nije više prokurist.

Marko Skokandić nije više prokurist u korčulanskoj komunalnoj tvrtki HOBER.

20. svibanj 2024 22:54