Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Franz Lohninger iz Porschea u mirovinu, vlasničke promjene u Fero-termu…

15. Listopad 2019.
Franz Lohninger

Florijan Steiner novi je direktor u PORSCHEU CROATIA i PORSCHEU ZAGREB umjesto Franza Lohningera, koji odlazi u mirovinu s direktorske pozicije nakon punih 20 godina. Ivo Ivančević ostao je na direktorskoj poziciji u PORSCHE CROATIJI, a Michael Urban u PORSCHEU ZAGREB.

Dio obitelji Gudeljević prebacio je svoj suvlasnički udjel u FERO-TERMU na tvrtku FT GRUPA koju su neposredno prije toga zajednički osnovali. To su Šime Gudeljević, Tomislav Gudeljević, Marija Sajko, Jelena Gudeljević Hruškar, Ante Gudeljević i Marko Gudeljević. Uz FT GRUPU, suvlasnici FERO-TERMA ostali su Jozo Gudeljević i Hrvoje Gudeljević. U upravljačkoj i nadzornoj strukturi nije bilo promjena.

Suvlasnik tvrtke M. A. I. SOLUTIONS iz Rijeke Mladen Malinar povukao se s direktorske pozicije i dodijeljena mu je prokura. Mario Malinar imenovan je direktorom, a druga suvlasnica Ljiljana Malinar i dalje je prokuristica tvrtke koja se bavi razvojem, implementacijom i održavanjem programskih i hardverskih rješenja za trgovačke lance.

Dario Planinec nije više član Uprave GLOBALLOGICA, u kojoj su ostali Vladimir Kosanović (predsjednik Uprave) i Robert Philip Hewitt. Istovremeno je objavljeno da je iz NO-a izašla Bonnie Lynn Edmonds Helton, a nove članice NO-a su Amy Marie Hanlon-Rodemich i Anna Radzivilovsky.

Trgovački sud otvorio je predstečajni postupak za CENTROGRADNJU iz Zagreba i za povjerenika imenovao Vidoniju Miletić Plukavec. Nakon smrti vlasnika i direktora Zvonka Pilipovića u kolovozu ove godine, CENTROGRADNJU je naslijedila tvrtka VENTO VELA u vlasništvu udovice Nade Pilipović, a kao jedini direktor ostao je njegov brat Rade Pilipović. Tvrtka je dosad bila stabilna, i do prošle godine poslovala je bez gubitaka.

Boris Orlandini novi je direktor u HD-WIN ARENA SPORTU, uz dosadašnje direktore Tonija Živkovića i Nebojšu Žugića. Tvrtka stoji iza šest sportskih programa Arena Sporta u Hrvatskoj na MaxTv-u, emitira na kablovskim televizijama i u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji, a može se pratiti i posredstvom satelita.

Emir Begović nije više direktor u S TEMPERI iz Zagreba, ali je u tvrtki koja se bavi proizvodnjom i reparacijom specijalnih vozila ostao suvlasnik zajedno s direktorom Ivanom Habazinom, prokuristima Sanjom Šipuljak i Darkom Dužancem, te Matejom Habazin Lizzi

Martini Tomašić oduzeta je prokura u tvrtki BLAŠKO iz mjesta Cage (općina Okučani), samo tri tjedna nakon što je dodijeljena.

27. travanj 2024 13:33