Lider invest
StoryEditor

Lider invest Virovitica: Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč svim preprekama

21. Ožujak 2022.

I ove godine kreće ciklus investicijskih foruma Lider invest čiji je cilj promicanje proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak stoga s posebnim žarom pripremamo druženje poduzetnika, predstavnika institucija, javne i lokalne uprave Lider invest u Virovitici koje će se održati 31. ožujka u Poduzetničkom inkubatoru Virovitica s početkom u 11 sati.

Nakon pozdravnih govora gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, glavnog urednika poslovnog tjednika Lider Miodraga Šajatovića i predsjednika HGK – Županijske komore Virovitica Zlatka Pleše te predstavljanja projekta Lider invest, slijedi panel 'Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije?'. Okupili smo niz stručnjaka koji će u toj raspravi pružiti najnovije informacije o inicijativama, provedbi i mogućnostima financiranja investicijskih projekata kao što su Emina Kovač, ravnateljica Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Bojan Mijok, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičke-podravske županije i Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitica. Uvod u panel napravit će profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i ekonomska stručnjakinja Marijana Ivanov, ujedno i članica Stručnog odbora Lider investa.

Primjere investicijskih projekata na panelu 'Investitori i dobri primjeri iz prakse' iznijet će poduzetnici Ivan Matić, direktor tvrtke Gumix Elastor, Ivan Ergović, predsjednik Uprave tvrtke Nexe i Denis Nemčević, direktor Spider grupe.

U sklopu manifestacije Lider invest u listopadu ove godine dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš, predsjednik (Visoko učilište Effectus), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), Marijana Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Bojan Jerbić (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Boris Teški (Instar) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Sudjelovanje na Forumu u Virovitici se ne naplaćuje, ali je registracija obavezna na: https://lider.events/lider-invest-virovitica/prijava/

18. travanj 2024 22:34