Lidertrend
StoryEditor

Tri fotografije Hrvatske na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije

17. Listopad 2019.

Svjetska meteorološka organizacija sa zadovoljstvom je predstavila pobjedničke fotografije za svoj kalendar za 2020. godinu, koji će slaviti 70. godišnjicu SMO-a.

Nakon javnog glasanja o 75 fotografija u najužem izboru, žiri meteorologa i fotografa Organizacije odabrao je 14 fotografija za tiskano izdanje kalendara – jedna za svaki mjesec i dvije za naslovnice. Za konačni odabir zaslužni su glasovi na Facebooku, fotografsko umijeće, meteorološki interes i vezanost za temu Svjetskog meteorološkog dana 2020. – klima i voda.

Žiri je također uzeo u obzir geografsku i regionalnu ravnotežu u skladu sa stavom SMO-a kao organizacije Ujedinjenih naroda.

- Konačni odabir bio je izuzetno težak zbog iznimne kvalitete mnogih od preko 1000 pristiglih fotografija. Za nas u Tajništvu WMO-a privilegija je organizirati foto natječaj. Zahvaljujemo svima koji su poslali svoje radove, objavljeno je na Facebook stranici Svjetske meteorološke organizacije.

Osim toga, zahvaljuju i svima onima koji su glasovali za svoje omiljene fotografije. A zahvaljjujući tim glasovima novi kalendar Svjetske meteorološke organizacije krasit će i tri fotografije iz Hrvatske koje su poslali fotografi Miroslava Novak, Danijel Palčić i Aleksandar Gospić.

19. rujan 2024 23:35