Podcast
StoryEditor

Alen Žunić: Kako se vizija arhitekta može pretvoriti u stvarnost?

24. Lipanj 2024.
Alen Žunić - Lider Podcast #68
  • Inspirira me stručna literatura, ali i znanstveno-fantastični romani  
  • Svaka ideja se čini nemogućom dok je netko ne ostvari 
  • Moramo pronaći način da naše vizije predstavimo građanima i gradskim upravama 

Malo se koji mladi arhitekt može pohvaliti s biografijom kakvu ima Alen Žunić, vlasnik arhitektonske tvrtke Albatros i docent na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu.

Žunić je, naime, s prosjekom 5.0 završio studij Arhitekture, a potom se usavršavao na prestižnim fakultetima poput Harvarda, MIT-a, ETH Zürich i Columbia Universityija NY, objavio 15 autorskih i uredničkih knjiga te osvojio niz priznanja poput Nagrade HAZU-a, Nagrade Grada Zagreba i Nagrade ‘Vera Johanides’ za najboljeg mladog znanstvenika u RH.

Ovom mladom znanstveniku i arhitektu, arhitektura je poziv, a urbanizam i planiranje gradova strast. U novoj epizodi Liderova podcasta s novinarkom i voditeljicom Sandrom Babić govorio je o tome zašto se nakon školovanja u inozemstvu odlučio vratiti u Hrvatsku, je li urbanizam mit i na koji se način vizija arhitekta može pretvoriti u stvarnost.

Žunić je govorio o konceptu hrvatske arhitekture, važnosti brendiranja arhitekata i podizanja popularnosti struke koja može stvoriti ljepšu budućnost, ali i podijelio svoj san – projektiranje novog grada. Cijelu priču pogledajte i poslušajte u novoj epizodi Liderova podcasta koji je dostupan na našoj mrežnoj stranici i kanalu na YouTubeu. Kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu.  

24. lipanj 2024 15:25