Podcast
StoryEditor

Ana Hrgovčić: Pretvorila sam studentski hobi u tvrtku s prihodima od 440 tisuća eura

17. Lipanj 2024.
Lider Podcast - Ana Hrgovčić

U novoj epizodi ‘Priče o uspjehu‘, novinar i voditelj Roko Kalafatić razgovara s Anom Hrgovčić, 26-godišnjom poduzetnicom iz Vinkovaca koja je sa samo 22 godine pokrenula vlastiti biznis, točnije, izradu biljnih terarija. Njena tvrtka Biljke.Plants uz to danas pruža i usluge uređenja interijera raznim biljkama, a bavi se i održavanjem uredskog zelenila. 

Do ove kreativne poduzetničke ideje je došla na fakultetu, a studiranje je pauzirala jer se odlučila u potpunosti posvetiti razvijanju svoje tvrtke. Prošla je razne studentske poslove poput konobarenja ili rada u kasinu, novac joj nitko nije poklonio i tvrtku je gradila sama, od nule do biznisa koji trenutno ima 10-ak zaposlenih te godišnji prihod od preko 439 tisuća eura u 2023. godini. Poslovnice Biljke.Plantsa uspješno posluju u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli, a sve je krenulo od hobija s kojim je ispunjavala slobodno vrijeme da zaradi nešto novca sa strane. 

Kada je njen rad prepoznala jedna međunarodna kompanija koja joj je povjerila izradu božićnih poklona za poslovne partnere, odlučila je hobi pretvoriti u posao i krenula u poduzetništvo. Mnogi poduzetnici imaju više neuspješnih pokušaja, prije nego ‘otkriju‘ recept za uspjeh. No, Ana je, čini se, uspjela iz prve. U samo nekoliko godina uspjela je razviti uspješan i profitabilan posao, a za nju je poduzetništvo igra, kako sama kaže. 

Kako hobi pretvoriti u uspješan biznis? 

Otkrijte u novoj epizodi Liderova podcasta koji je dostupan na našoj mrežnoj stranici i kanalu na YouTubeu. Kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu.  

17. lipanj 2024 15:09