Podcast
StoryEditor

Ivica Kostelić: Ako u nečemu želite biti najbolji na svijetu, onda tome morate posvetiti život

25. Ožujak 2024.
Lider Podcast #55 - Ivica Kostelić
  • S deset godina sam znao da ću se moći profesionalno baviti skijanjem 
  • Svaka stvar u životu ima svoju cijenu. Cijena je utoliko veća što je ta stvar vrijednija 
  • Dok je većina mojih vršnjaka radila uobičajene stvari, ja sam radio stvari koje su bile posebne
  • U svačemu treba naći zadovoljstvo 

U novoj epizodi podcasta, novinar i voditelj Roko Kalafatić razgovarao je s jednim od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Ivicom Kostelićem. Makar se specijalizirao sa slalom i kombinaciju, Kostelić je bio jedan od rijetkih skijaša koji je osvajao bodove u svim disciplinama. 

Neki od najvećih uspjeha u njegovoj karijeri su osvajanje velikog kristalnog globusa sezone 2010./2011. te četiri srebrne medalje sa Zimskih olimpijskih igara u Torinu, Vancouveru i Sočiju. Stariji je brat najbolje hrvatske sportašice i jedne od najboljih skijašica svih vremena, Janice Kostelić. Treneri kroz karijeru su mu bili otac Ante Kostelić te Kristian Ghedina i Tomislav Krstičević. Nakon prestanka natjecateljske karijere, ostao je u skijaškom sportu i danas je jedan od trenera hrvatske alpske reprezentacije, a zadnjih nekoliko godina intenzivno se bavi jedrenjem. 

Baš kao što u biznisu naiđemo na probleme koji nas natjeraju da očvrsnemo, naučimo lekciju i vratimo se nazad jači, iza Kostelića su brojne ozljede koje ga nisu spriječile da ostvari vrhunske rezultate u sportu. Kako izgleda život nakon profesionalnog sporta, koliko je bitna unutarnja motivacija kada stvari krenu nizbrdo i zašto je najvažnije raditi ono što zaista volimo - otkrijte u novoj epizodi Liderova podcasta s Ivicom Kostelićem. 

Cijela epizoda podcasta dostupna je na našoj mrežnoj stranici i kanalu na YouTubeu. Kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu.  

30. ožujak 2024 17:16