Podcast
StoryEditor

Marko Šunjić u Liderovu podcastu: Kad imaš fanove, tanka je linija između ljubavi i mržnje

11. Ožujak 2024.
Lider Podcast #53 - Marko Šunjić
  • Paralelno sam radio kao programer i razvijao Fibru – za to trebaš biti dovoljno lud i imati dobru ženu 
  • Imao sam privilegij što sam mogao izdavati naslove koji se meni sviđaju, a nisu nužno komercijalni 
  • Fibra je postala sinonim za nešto dobro, za kvalitetu i među ljudima koji ne čitaju stripove 
  • Stripovi su idealni za ‘navući‘ djecu na čitanje, a brendom Nika želim odgajati nove generacije  

U ovotjednoj epizodi Liderova podcasta, voditeljica i novinarka Sandra Babić razgovara vlasnikom i pokretačem Fibre, najveće domaće izdavačke kuće specijalizirane za stripove, Markom Šunjićem.

Ovaj strip-entuzijast izdavačku je kuću pokrenuo 2006., a samo prošle godine objavio je preko stotinu probranih naslova koje sam bira i uređuje. Zahvaljujući beskompromisnoj uređivačkoj politici i inzistiranju na kvaliteti naslova, ali i produkcije, Šunjić ne samo da je stvorio ozbiljnu zajednicu stripoljubaca koja kontinuirano raste već destigmatizirao pojam stripa kao šund literature te čitateljima dokazao da ga se s pravom naziva ‘devetom umjetnošću‘. Može li se živjeti od strasti? Kako izgraditi zajednicu fanova, a ne ‘samo‘ kupaca? Koja je vrijednosti stripa i zašto bi ga svi trebali čitati? Kako s podbrendom Nika kani odgojiti novu generaciju čitatelja – samo su neka od pitanja na koje je u novoj epizodu odgovorio poduzetnik koji je domaćoj publici ‘otvorio prozor u svijet stripa‘, Marko Šunjić.  

Cijela epizoda podcasta dostupna je na našoj mrežnoj stranici i kanalu na YouTubeu. Kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu. 

21. travanj 2024 21:59