Čak 26 vrhunskih chefova iz sedam zemalja, sudjelovat će na festivalu Taste the Mediterranean, koji se jučer otvorio u hrvatskoj mediteranskoj prijestolnici, u Splitu. Festival je započeo svečanom večerom u splitskoj ribarnici koja je tom prigodom zasjela u novom, gotovo neprepoznatljivom ruhu, s potpisom Zlatka Marinovića, chefa splitskog restorana Noštromo. Festival, koji se održava do subote, obilježit će ekskluzivne, gala večere u sedam slijedova koje će pripremati neki od najbolji chefova iz Hrvatske, Španjolske i drugih mediteranskih zemalja čiji su restorani nagrađeni Michelinovim zvjezdicama i preporukama i Gault&Millau tokama, a osim vrhunskih delicija, posjetitelji će moći sudjelovati u i raznim degustacijama, kao i u kuharskim radionicama.
Na svečanom otvorenju bili su i Danis Tanović, bosanskohercegovački redatelj, Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, scenarist Nikola Kuprešanin te splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Festival se održava u splitskim restoranima Dvor, Kadena, Kinoteka, Hotel Park, Zora i Zrno soli, a za središnja događanja zadužen je hotel Briig u kojem će se održavati i paneli o ugostiteljstvu za vrijeme pandemije, kao i o izazovima koji se tiču ugostiteljstva u kontekstu „zero waste-a". Festival će trajati do 9. listopada.