Tehnopolis
StoryEditor

Hrvatski konzorcij obučavat će europske digitalne forenzičare

16. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatski konzorcij, kojeg predvodi tvrtka INsig2, članica Grupacije IIN2, pobijedio je na natječaju Europske komisije, te dobio posao obuke europskih inspektora s područja digitalne forenzike, što ga dodijeljuje antikorupcijski ured Olaf.

Uz INsig2 konzorcij još čine Varaždinski fakultet organzacije I informatike, zagrebačka tvrtka TMD Trawel, riječka firma Ventex, te američka tvrtka AcessData.

Taj je konzorcij potpisao četverogodišnji sporazum, vrijedan pet milijuna eura, prema kojem će kroz spomenutu edukaciju proći oko 800 istražitelja koje bira sam Olaf, a koji su uglavnom iz zemalja Europske Unije.

Edukacije će obuhvaćati vrlo široka područja digitalne forenzike kao što su digitalne istrage na Windows, Mac i Linux računalima, istrage mobilnih I pametnih telefona sa svim operacijskim sustavima, istrage prometa po računalnim mrežama, te forenzičko klasificiranje velikih količina digitalnog videa i digitalnih fotografija.

Edukacija će se pohađati u Opatiji, dva puta godišnje, izvan turističke sezone, a prvi je tečaj već u prosincu ove godine.

04. svibanj 2024 11:25