Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Korisnička podrška - novi uvjet za opstanak vaše tvrtke

18. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Da je korisnik ili kupac u centru svakog biznisa oduvijek je (ili bi trebala biti) jasna stvar, ali danas je bitka za svakoga kupca i njegovo zadovoljstvo sve oštrija i vodi se na mnogo više platformi. Korisnici očekuju da ste im stalno na usluzi, da im se odgovara brzo, efikasno rješava probleme i zahtjeve te da ih, jednostavno rečeno, poznajete. U suprotnom, pronaći će onog tko to može i zna. Pozivni centri nove generacije, odnosno moderni centri za korisničku podršku jedan su od glavnih alata na tom putu, u novom brolu Lidera piše Matilda Bačelić.

Nakon što kušaju domaće, stranci samo to traže, iskustvo je lošinjske hotelske kuće Jadranke. Zato je uspostavila suradnju s OPG-ovima iz cijele Hrvatske – gostima servira domaću hranu i piće iz Istre, Dalmacije, Slavonije te Baranje. Očiti su pozitivni pomaci u povećavanju udjela domaćih prehrambenih proizvoda u turističkoj potrošnji, no i dalje je velika enigma koliko od milijarde i pol eura ide domaćim proizvođačima hrane, a koliko uvoznicima, piše Ivana Tarnaj.

Dok se o hrvatskoj industriji govori u rukavicama i nastoji joj se pomoći da se trgne, tržište kozmetičke industrije živahno je i raste iz godine u godinu. Domaćih brendova koji su se nametnuli u gomili stranih, koji  prednjače u oglašavanju, sve je više. Neki od njih, poput Biobaze, Ulole i Olivala, u samo nekoliko godina istaknuli su se na tržištu prepoznatljivim i dobro prihvaćenim proizvodima. U novom broju Lidera Ksenija Puškarić piše kako najveće kozmetičke tvrtke bilježe rast prihoda. Nakon što su se etablirale u Hrvatskoj i ušle u najveće drogerije, počinju izvoziti svoje brendove – najprije u regiju, a onda i na šire europsko tržište.

Braća Guido, Luca i Paolo Barilla peta su generacija obitelji u čijem je vlasništvu Grupa Barilla, danas najveći svjetski proizvođač tjestenine i umaka za tjestenine u kontinentalnoj Europi, pekarskih proizvoda u Italiji te hrskavoga kruha u Skandinaviji. Danas braća Barilla posjeduju kompaniju koja na godinu ostvaruje 3,4 milijarde eura prihoda, od čega nešto manje od polovice u Italiji. Sva trojica braće aktivno su uključena u vođenje i razvoj kompanije, najstariji Guido predsjednik je Grupe Barilla, a zamjenik je Paolo koji je u razgovoru s Manuelom Tašler, između ostaloga, otkrio kako će Barilla i u šestoj generaciji ostati obiteljska tvrtka.

U svojoj dvadesetoj godini riječka IT tvrtka LogIN pripremila je inovativno rješenje za jačanje lojalnosti i analizu ponašanja potrošača. Njezin suosnivač i direktor uvjeren je da je riječ o revolucionarnom programu. Zna i da bez uvođenja novih poslovnih modela nema budućnost. Davor Slavić je u novom broju Lidera otkrio našem Luki Fišiću kako tvrtkin program vjernosti šalje plastične kartice u ropotarnicu povijesti.

Hoće li u listopadu krenuti novi val izbjeglica i migranata ‘balkanskom rutom‘? Prošli je tjedan Bruxellesu, odnosno Berlinu, poslana poruka da će milijuni migranata opet neometano moći zakucati na europska vrata ako se do listopada ne ukinu vize kao što je Turcima obećano onda kad se obećavalo i potpisivalo sve. Znakovita je i objava Slovenca ovog tjedna da neće ukloniti žicu s granica, u novom broju Lidera piše Vanja Figenwald.

17. travanj 2024 12:02