Studentski Lider klub
StoryEditor

Prošlogodišnji pobjednici Digitalnog inovacijskog inkubatora podijelili iskustva u osvajanju titule najboljih mladih inovatora

23. Ožujak 2023.

Prošlogodišnji pobjednici Digitalnog inovacijskog inkubatora powered by Hrvatski Telekom podijelili su svoja iskustva u osvajanju titule najboljih mladih inovatora u Hrvatskoj  gdje su osvojili novčanu nagradu od 30 tisuća kuna.

U sklopu projekta namijenjenog učenicima i studentima iz cijele Hrvatske u kojem se razvija njihov kreativni potencijal, prošlogodišnji pobjednici Antonija Orešković, Jozo Pavlović, Marija Pavković, Mirna Perić i Tea Olivari razvili su vlastito inovativno rješenje i pokazali kako početnu ideju uspješno dovesti do gotovog projekta.

Tim mladih inovatora inspiriranih situacijom za vrijeme COVID-19 pandemije na umu je imao stvoriti nešto pozitivno i inovativno te krenuo u osmišljavanje projekta koji bi uspio riješiti navedeni problem i približio te olakšao uživanje u iskustvima koja ljudima uljepšavaju i obogaćuju život.

– Htjeli smo osmisliti rješenje koje će ljudima ‘od doma‘ moći pružiti iskustvo kakvo bi inače osjetili na nekim koncertima, festivalima ili sličnim događajima i time poboljšati njihovu kvalitetu života – navode u priopćenju.

Mjesta ima za svakoga

Prošlogodišnji su pobjednici, inspirirani VR tehnologijom i opcijom 5G brzine interneta, osmislili rješenje koje se temelji na paketu VR naočala i pripadajuće aplikacije kojom bi potrošači mogli iskusiti sasvim novi doživljaj.

– Kako znamo da je danas virtualna realnost sve češće korišten pojam osmislili smo rješenje za koje mislimo da će u bližoj budućnosti biti uobičajeno poput opcije ‘Videoteka‘ na MAX TV-u – tvrde.

Tijekom čitavog ovog procesa, podupirali su ih i usmjeravali stručnjaci iz Hrvatskog Telekoma te mentori iz Instituta za inovacije pa su se studenti složili i kako su ovime dobili ozbiljniji uvid u poslovni svijet.

– Projekt bih definitivno preporučila svakom studentu jer osim odličnog iskustva, brojnih savjeta i stečenog znanja imaju priliku stvoriti poznanstva s brojnim menadžerima i voditeljima velikih kompanija –  rekla je Antonija.

Kada su se prisjećali najljepših trenutaka sudjelovanja u projektu, studenti su spomenuli nekoliko različitih faza, no ipak nisu mogli sakriti uzbuđenje koje su osjećali kada su, uz sve ostale finaliste, prezentirali vlastito rješenje na finalnom događaju na kojem su najuspješniji timovi bili nagrađeni.

Kako navode u priopćenju, u Inkubatoru ima mjesta za svakog tko se želi okušati u nečem novom, tko nastoji ulagati u sebe u osobnom i profesionalnom smislu i tko svoj poslovni put želi započeti već tijekom studentskih dana. 

Ove godine sve sudionike Inkubatora čeka sedam kompanija i industrija s kojima mogu surađivati. To su Hrvatski Telekom, Jamnica, Raiffeisen banka, Studenac, Nova TV, Poliklinika Sinteza i Školska knjiga, a sve koji se žele uključiti u projekt i razvijati svoj potencijal, pozvali su da se prijave samostalno ili u timu do 31.03. putem OBRASCA.

20. lipanj 2024 07:10