Studentski Lider klub
StoryEditor

Serengeti među studentima splitskog FESB-a traži buduće zaposlenike

03. Kolovoz 2022.
Goran Kalanj, predsjednik Uprave i osnivač Serengetija

U prvih godinu dana, do ljeta iduće godine, planiraju zaposliti ili putem Studentskog servisa angažirati petero pripravnika ili studenata

Povodom otvaranja ureda u samom srcu Dalmacije, na splitskoj Rivi, tvrtka za razvoj softvera Serengeti najavila je i zapošljavanje novih kolega, pri čemu kadar planiraju privući kroz suradnju sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u vidu stručnih praksi, stipendija i zapošljavanja pripravnika.

U splitskom timu već radi sedam developera, a do kraja godine zaposlit će još minimalno osmero ljudi. Za primanja ovih 15 zaposlenika planirano je ove godine dva i pol milijuna kuna.

Kako smatra Goran Kalanj, predsjednik uprave i osnivač Serengetija, u Splitu postoje odlični tehnički fakulteti te vjeruju da će uspjeti proširiti svoj inženjerski tim i ljudima ponuditi rad na velikim međunarodnim projektima.

– U planu su stručna predavanja za studente, primjerice, na temu kako se moderne tehnologije koriste u razvoju aplikacija, ali i  ljetne studentske prakse tijekom kojih će studenti u Serengetijevom uredu sudjelovati na stvarnom projektu razvoja aplikacija. Uz to, krenut će se i s programom stipendiranja nadarenih studenata. Suradnja je planirana za listopad ove godine – kaže Kalanj.

Serengeti, naime, nakon ureda u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu i BiH te razvojnih centara u Keniji i Srbiji, u uredu u Splitu vidi veliki potencijal za daljnje etabliranje IT struke. Split su prepoznali kao jedan od najperspektivnijih domaćih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja. Serengeti također želi motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, da ostanu u Hrvatskoj.

– Jug Hrvatske ima veliki potencijal da postane, uz Zagreb, bitno središte domaće IT industrije i zato vjerujemo da ćemo uspjeti značajno proširiti naš inženjerski tim i mladima ponuditi rad na velikim međunarodnim projektima u ugodnoj, obiteljskoj atmosferi. Svakako želimo motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, na ostanak u Hrvatskoj. Već u prvih godinu dana, odnosno do ljeta iduće godine, planiramo zaposliti ili putem Studentskog servisa angažirati petero pripravnika ili studenata – dodaje Kalanj.

23. travanj 2024 08:01