Studentski Lider klub
StoryEditor

Tvrtka GROHE opremila Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu

13. Ožujak 2023.
Grohe GIVE program

Vodeća sanitarna tvrtka GROHE uspješno je, u sklopu GIVE programa opremila Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, ujedno i treću školu u Hrvatskoj. Riječ je o međunarodno akreditiranom programu stručnog osposobljavanja i edukacije u području vodovodnih instalacija kroz koji GROHE srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj osigurava kvalitetan materijal za obuku, modernu opremu te pismeni ispit, navode u priopćenju.

- Cilj nam je svim budućim vodoinstalaterima diljem Hrvatske omogućiti pristup GIVE programu koji je zasigurno adekvatna priprema za izlazak na tržište rada. Upravo iz razloga što o spomenutom zanimanju govorimo kao deficitarnom, vjerujem kako će svi koji prođu naš program u najkraćem mogućem roku pronaći posao, kako samostalno, tako i uz našu pomoć. Zato mi je drago što kroz projekt, zajedno s partnerskim institucijama, gradimo održiviju budućnost, čiji su integralni dio kvalificirani i pouzdani profesionalci - istaknula je Martina Džoja Barišić, generalna direktorica GROHE za tržišta Hrvatske i Slovenije.

Svoje zadovoljstvo suradnjom s tvrtkom GROHE istaknuo je i ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, dipl. ing. strojarstva Darko Sušac.

- Potpora u vidu opreme i obuke, koju smo dobili pristupanjem u GIVE program, veliki je poticaj i učenicima i njihovim profesorima u svakodnevnoj nastavi. Zahvalni smo što smo jedna od prve tri škole s kojima GROHE surađuje u Hrvatskoj budući da našim učenicima na taj način omogućavamo da postanu još kvalitetniji majstori, kojih u našoj zemlji posljednjih godina zaista nedostaje. Drago mi je što je tvrtka GROHE prepoznala izazov deficita spomenutog zanimanja i pristupila mu osmišljavanjem programa kao što je GIVE - dodao je ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu Darko Sušac, dipl. ing. Strojarstva te dodao kako su obrtničke škole prošle godine u velikoj mjeri popunile kvote za obrazovne programe vodoinstalatera, za kojima vlada velika potražnja.

Na predstavljanju su se učenici upoznali s proizvodima s kojima će raditi u budućnosti. Polaznici će, osim pristupa najsuvremenijim rješenjima u sanitarnoj industriji, proći tečajeve koje vode iskusni tehničari, a nakon uspješnog polaganja pismenih ispita, dobit će međunarodno priznati certifikat koji će doprinijeti lakšem zapošljavanju nakon završetka formalnog obrazovanja. Osim toga, GROHE će učenicima omogućiti asistenciju pri zapošljavanju ili mogućnost radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera.

20. lipanj 2024 17:50