Tehno
StoryEditor

A1 Hrvatska implementirala napredna ICT rješenja u Aminess Avalona Camping Resortu

27. Rujan 2024.
Aminess Avalona Camping Resort

A1 Hrvatska predstavila je inovativna poslovna rješenja za hotelijerstvo i turizam iz svog ICT portfelja, koja su implementirana u novootvorenom Aminess Avalona Camping Resortu. Ovaj projekt ističe se kao jedan od najvećih i najkompleksnijih hospitality projekata koje je A1 Hrvatska realizirala, osiguravajući gostima vrhunsko korisničko iskustvo uz maksimalnu tehnološku podršku.

Kompletna ICT infrastruktura

U sklopu projekta, A1 Hrvatska je pružila sveobuhvatnu tehnološku infrastrukturu, uključujući gigabitnu WiFi mrežu koja pokriva cijeli resort, optičku infrastrukturu s 80 kilometara kabela, napredni video nadzor s 72 kamere te sustav pametnih brava, soba i rasvjete. Ova rješenja omogućuju gostima jednostavnu upotrebu digitalnih usluga, dok se sve te tehnologije neprimjetno integriraju u svakodnevni boravak, pružajući maksimalnu udobnost bez potrebe za dodatnim angažmanom korisnika.

- S ponosom ističemo našu suradnju s Aminessom u realizaciji tehnološki naprednog resorta koji zadovoljava najviše standarde ugostiteljstva. Naša ICT rješenja omogućuju ovom camping resortu, ali i mnogim drugim hotelijerskim objektima, pružanje jedinstvenog i nezaboravnog iskustva boravka - rekao je Siniša Staničić, direktor odjela ICT prodaje i rješenja u A1 Hrvatska.

Dodatno, u sobama su instalirana napredna TV rješenja koja omogućuju gostima da putem QR koda koriste mobitel kao daljinski upravljač i pristupaju personaliziranim sadržajima poput Netflixa ili Disneyja, čime je osigurano besprijekorno korisničko iskustvo. Kada gost napusti sobu, svi podaci se automatski brišu, a sustavi su spremni za novog korisnika.

Visoka sigurnost i tehnološka naprednost

Jedan od ključnih aspekata projekta je i visoka razina sigurnosti. Uz napredna rješenja za povezivanje i zabavu, implementiran je i sustav video nadzora te dodatni slojevi zaštite podataka.

- 90 posto hrvatskih tvrtki još uvijek nije dostiglo razinu sigurnosti koju bi trebali imati, ali mi proizvodimo rješenja s dodatnim nivoom zaštite, što predstavlja benefit za korisnike A1 - dodao je Staničić na predstavljanju rješenja. 

Poseban naglasak stavljen je na pružanje cjelovitih rješenja, poznatih kao ‘ključ u ruke‘, što uključuje sve od projektiranja do postavljanja infrastrukture. U ovom je projektu A1 Hrvatska provela 2,7 kilometara kopanja kako bi dovela optičke kablove, te osigurala backup linkove kako bi osigurala stabilnost usluga. WiFi signalom pokrivena je cijela plaža, a gigabitni internet osigurava brzinu u oba smjera, što je ključno za moderan turistički objekt.

Tehnologija za budućnost turizma

Tatjana Glamatović, direktorica Aminess Avalona Camping Resorta, izjavila je kako ova napredna tehnološka rješenja, uz luksuzni smještaj, gostima pružaju pravi pet zvjezdica doživljaj.

- Brz i stabilan WiFi te ostala napredna tehnološka rješenja ključni su, uz vrhunsku uslugu, za potpuni doživljaj bezbrižnog odmora. Kombinacijom luksuznog smještaja i modernih tehnologija ispunjavamo očekivanja i najzahtjevnijih gostiju - kaže Glamatović. 

Očekuje se da će A1 nastaviti razvijati i implementirati nova rješenja koja će postati vidljiva tek u 2026. i 2027. godini, a koja će dodatno unaprijediti iskustvo boravka u turističkim objektima. Za resort je u planu i izgradnja solarne elektrane te pametno gospodarenje otpadom, kako bi se smanjio volumen otpada koji se predaje komunalnim poduzećima.

Aminess Avalona Camping Resort, smješten na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu, sada pruža gostima ne samo prirodne ljepote, nego i tehnološki napredne usluge zahvaljujući partnerstvu s A1 Hrvatska, čime se pozicionira kao vodeći resort u pružanju vrhunskog korisničkog iskustva.

27. rujan 2024 17:16