Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Brojimo šlepere (S05E05): Kraš u 2024. do sada izvezao 660 kamiona i 330 kontejnera

05. Srpanj 2024.
Kraš 

U tijeku je nova sezona naše akcije ‘Brojimo šlepere‘! Dok neki broje turiste, mi brojimo šlepere s robom za izvoz koji su za nacionalnu ekonomiju značajniji od izvoza usluga, a to je u javnosti sasvim zanemarena spoznaja.

Kraš je vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Europi, specifičan po tome jer objedinjuje sve tri konditorske tehnologije – kakao proizvode, kekse i vafle te bombone. Nešto više od polovice ukupne proizvodnje plasira se na domaće tržište, dok se ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta. Prisutan je na gotovo svim kontinentima, u više od 35 zemalja diljem svijeta.  

- Uz porast izvoza u zemljama zapadne i srednje Europe, Kraš tradicionalno izvozi u zemlje regije, poput Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, no visoko je orijentiran i na prekomorske zemlje, kao što su Sjedinjene Američke Države, Kanada i Australija – ondje je u samo prvih šest mjeseci ove godine isporučeno 128 kontejnera s različitim proizvodima iz bogatog Kraševog asortimana - rekli su iz Kraša.

Inače, Kraš je prisutan i na Bliskom istoku pa su tako u Saudijskoj Arabiji Nougat kocke iznimno popularne, a na tom se tržištu prodaju već 45 godina.  

Generalno, kao izvozno orijentirana kompanija, Kraš Grupa značajan udio svojih prihoda ostvaruje upravo na međunarodnim tržištima pa je tijekom 2023. godine ostvarila prodaju više od 20 tisuća tona proizvoda u inozemstvo. 

Pozitivni rezultati bilježe se promatra li se i prvo polugodište 2024. Tako je Kraš iz svojih tvornica u Zagrebu i Osijeku uputio nešto više od 660 kamiona i 130 kontejnera prema izvoznim tržištima, što je porast od otprilike šest posto pri usporedbi s istim razdobljem prošle godine. 

- Bogatim iskustvom i poznavanjem specifičnosti tržišta kao i kontinuiranim ulaganjima, Kraš istovremeno osnažuje postojeću poziciju i širi globalnu prisutnost. Takvim pristupom postavlja temelje za daljnji rast i prepoznatljivost - zaključuju iz kompanije.

BROJIMO ŠLEPERE, 5. SEZONA

  • Končar: 860+ šlepera
  • Požgaj grupa: 491+ šlepera
  • Include: 18+ kamiona
  • IKS Fenster: 30+ kamiona
  • Kraš: 660+ kamiona i 130+ kontejnera 

Akcija ‘Brojimo šlepere‘ se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

04. listopad 2024 12:15