Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Dubravica i Mlinar već su krenuli sa zaokruživanjem cijena, pripremite sitno

19. Kolovoz 2022.
foto Ratko Mavar

Piše: Roko Kalafatić

Polako, ali sigurno bliži se 1. siječnja 2023. godine, a samim time i uvođenje eura kao službenu valutu u Hrvatskoj. Makar znamo da će to izazvati pravu lepezu reakcija, nismo očekivali da ćemo i prije opraštanja od kune u nekim dućanima morati plaćati neuobičajene iznose. 

Dubravica je svoje cijene već 'prebacila' na euro pa ćemo od sada svi morati biti naoružani lipama kako bi si priuštili određene proizvode. Zbog toga burek sa sirom sada košta 8,66 kuna ili 1,15 eura, a burek sa sirom i špinatom 9,04 kune ili 1,20 eura. S obzirom da većina ljudi ne želi trpati lipe u svoje novčanike, lako je za pretpostaviti da će u nadolazećim danima kartično plaćanje postati sve češća pojava. 

Ako se ovih dana nađete u Mlinaru, dođite spremni s džepom punim kovanica jer Dubravica nije jedina koja želi priviknuti mušterije na prelazak na euro, ali ono što i dalje nije jasno je na koji način će određena prodajna mjesta nabaviti dovoljne količine kovanica za plaćanje gotovinom. 

Podsjećamo, obaveza dvojnog isticanja cijena stupa na snagu od 5. rujna, a samim time počinje i praćenje tvrtki u tom procesu ne bi li se ustvrdilo dolazi li uistinu do ispravnog zaokruživanja cijena. 

24. travanj 2024 19:01