Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Filip Šaravanja nakon HANFA-e preuzima ulogu voditelja digitalne imovine Aircasha

20. Listopad 2022.
Filip Šaravanja

Nakon devet godina, Filip Šaravanja napravio je novi korak i preuzeo ulogu voditelja digitalne imovine u Aircashu, hrvatskom fintechu

Kako je navedeno na LinkedIn profilu tvrtke, Šaravnja, koji na novu poziciju dolazi s mjesta fintech koordinatora u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA), u Aircashu će biti odgovoran za izgradnju rješenja koja će klijentima Aircasha omogućiti pristup globalnim tržištima kapitala, vrlo dinamičnom ekosustavu kripto imovine i DLT-u (blockchainu).

Inače, ima više od dvet godina iskustva rada kao stručnjak za financijske usluge, s naglaskom na analizu implikacija novih tehnologija u kontekstu reguliranog poslovanja, a strastven je po pitanju razvijanja financijskih usluga u budućnosti te spajanja postojećih financijskih proizvoda i disruptivnih tehnologija.

- Sretan sam što s vama mogu podijeliti vijest da sam se pridružio Aircashu kao voditelj digitalne imovine. Osjećam se privilegiranim jer sam dobio priliku raditi s timom koji se bavi temama oko kojih sam duboko strastven - napisao je Šaravanja na svojem LinkedIn profilu. 

Inače, Aircash je digitalna verzija klasičnog novčanika s pomoću kojega se mogu provoditi sve vrste plaćanja, slanja ili primanja novca. Nakon što su prije nekoliko godina na tržište izbacili prvi hrvatski digitalni novčanik, a ove godine su počeli osvajati i Europsko tržište.

Tvrtka je u 2021. godini ostvarila prihode od 91 milijuna kuna, što je značajan rast u odnosu na 27 milijuna kuna ostvarenih godinu ranije. Također, postala prvi financijski igrač u Hrvatskoj koji izdaje Mastercardove kartice (​Aircash Mastercard), a da nije banka.

26. travanj 2024 00:08