Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Lidija Karaga preuzela čelnu poziciju Poslovne inteligencije od Dražena Oreščanina

12. Listopad 2022.
Lidija Karaga

Lidija Karaga imenovana je novom predsjednicom Uprave Poslovne inteligencije, a na čelu tvrtke je zamijenila Dražena Oreščanina koji je preouzeo ulogu predsjednika Skupštine tvrtke čime će ostati involviran u njezino poslovanje. 

Karaga na novu poziciju dolazi s mjesta članice Uprave zadužene za prodaju, razvoj poslovanja i upravljanje projektima. U tvrtki je od 2002., na poziciji Direktorice konzaltinga, te je od 2010. na poziciji članice Uprave. Od ove godine u njezinoj su nadležnosti prodaja i razvoj poslovanja, a zbog naglaska na uspješno širenje inozemnog poslovanja, u Lidijinom fokusu će i dalje biti osnaživanje globalne tržišne prisutnosti Poslovne inteligencije.

Preostale članice Uprave, Slađana Krpić i Anita Cvetić Oreščanin, ostaju u dosadašnjim ulogama, dok će Oreščanin, uz ulogu predsjednika Skupštine, biti fokusiran na razvoj poslovanja i odnose s investitorima u tvrtki Legit, uspješnom spin-offu Poslovne inteligencije, navedeno je u priopćenju. 

- Ova promjena je logičan i završni korak u transformaciji koja je obuhvatila proširenje Uprave, izdvajanje Legita te promjenu Draženove uloge. Kao suosnovačica sam u upravljanje tvrtkom uključena od samog početka i izuzetno sam ponosna na sve što smo do sada napravili. Na tom nasljeđu nastavljamo ambiciozno, u smjeru globalnog rasta, vodeći se našim osnovnim principom: sve što radimo mora biti istovremeno dobro za zaposlenike, klijente i kompaniju. Postajemo IT kompanija koja ima 100 posto žensku Upravu i vjerujemo da ćemo na taj način potaknuti i dodatne pozitivne promjene u industriji - izjavila je Karaga povodom preuzimanja.

Inače, Oreščanin, Anita Cvetić Oreščanin i Karaga osnovali su Poslovnu inteligenciju prije više od 20 godina. Od tada, kompanija ide uzlaznom putanjom i etablirana je kao lider za područje podataka i analitike u ovom dijelu Europe te se uspješno probija i na globalnom tržištu.

25. travanj 2024 20:56