Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Mate Rimac investirao u proizvođača eko povrća Gruntek

18. Srpanj 2022.
Mate Rimac

U drugoj godini poslovanja Grunteka, vrtova budućnosti u kojima stručnjaci svakodnevno brinu o povrću i kroz web aplikaciju ih dostavljaju tvrtkama i pojedincima, pridružio se i Mate Rimac, osnivač i direktor Rimac grupe. Ovim potezom Rimac pripomaže Grunteku ulazak na inozemno tržište.

– Iznimno smo počašćeni što ovim putem možemo obznaniti našeg novog investitora – jednog jedinog Matu Rimca. Rimac je finalizirao svoje ulaganje, a Gruntek tako postaje prva Rimčeva zelena agro investicija. Suradnja je poseban poticaj u vidu naših planova za širenje na inozemno tržište – objavili su iz Grunteka na svom LinkedIn profilu.

Gruntek potiče urbano stanovništvo da organsko povrće nabavlja direktno od proizvođača, bez posrednika, transparentno, povoljnije i bez stvaranja otpada od pakiranja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje, što je neizbježno u trgovačkim lancima. Gruntek nema takve probleme jer niti u proizvodnji niti u pakiranju i distribuciji ne koriste plastiku.

Ovo je ujedno i prvi agro projekt u koji Rimac investira. Nedavno je Rimac po drugi put uložio sredstva u livanjsku tvrtku Continental Adventures, i to 2 milijuna eura.

Prije toga, Rimac je u siječnju ove godine zajedno s fondom SQ Capital i Tomislavom Matićem, osnivačem i direktorom tvrtke Texo Management, investirao 1,7 milijuna kuna u hrvatski startup Codemap za razvoj no-code softverskih rješenja. Codemap je također prvi startup u koji je Rimac investirao osobno.

25. travanj 2024 14:11